2011. május 31., kedd

The Social Network - A közösségi háló



Eredeti cím: The Social Network
Magyar címe: The Social Network - A közösségi háló
Rendező: David Fincher
Évszám: 2010
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: életrajzi / dráma

Tartalom:
A film a napjainkban vitathatatlanul a legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook történetét tárja elénk. Hogyan jött létre 2004-ben, a Harvardon ez a mára már több mint 500 millió aktív tagot számláló internetes közösség, és hová jutott el mostanra? Hogyan változott meg az akkor még egyetemista alapító, Mark Zuckerberg, valamint a Napster társalapítójának, Sean Parkernek az élete a hirtelen jött hírnévtől és természetesen a gazdagságtól...

Szerintem:
Igen, erőt vettem magamon, hogy megnézzem a Facebook-filmet, mert még nem láttam. Igaz Oscar-t nem nyert csak jelölve volt, de ez semmit sem bizonyít... szerintem!Nem gondoltam volna, hogy valaha is film lesz ebből a történetből, hogy valóban, hogyan is jött létre a Facebook. Livejournal.com-ot naplónak használni?! Mondjuk jó oldal az tény! Lehet nekem is ott kellett volna inkább ezt a blogomat vezetni... nem tudom. De már nem rakom át tiszta felesleges! Na jó nem megyek bele ilyen apró dolgokba. Ha feliratosan kellett volna néznem ezt a filmet mindig le kellett volna állítanom, mert még magyarul is gyorsan beszélnek benne. Azért félelmetes, hogy mivé nőtte ki magát a Facebook, bár kétlem, hogy arra a sorsra jutna, mint a MySpace. Ebbe túl sok pénz van és rengeteg ember is használja!
Nézzük a filmet: végülis jó volt látni az első lépéseket, amikor még nem is facebook.com volt, hanem thefacebook.com. Jó nem nagyona  különbség a kettő között de mégis. Ugyanakkor két pert nézhetünk végig Zuckerberg ellen a Facebook jogaiért, ötleteiért. Az a legfurcsább az egészben, hogy 2004-ben játszódik és akkor még csak thefacebook.com volt, de akkor még csak egyetemista e-mail címmel lehetett belépni. Mint tudjuk MySpace közösségi oldal pedig régebbi. 2004? Mintha csak tegnap lett volna... 
Mára mér a Facebook-ot is több, mint 3,2 millió magyar használja, többnyire 25-34 év közöttiek. Egyébként meg Justin Timberlake-nek borzalmas szinkronhangot adtak! Engem lekötött a film, érdekes volt!

"Ha drogdiller lennék ingyen drogra sem találnék 650 ember egy este alatt "

Szerintem: 8/10
"Miss K"

2011. május 30., hétfő

Mártírok



Eredeti cím: Martyrs
Magyar címe: Mártírok
Rendező: Pascal Laugier
Évszám: 2008
Nemzetiség: francia 
Műfaj: dráma / horror / thriller

Tartalom:
Lucie-t több mint egy évig eltűntként tartották nyilván, amikor váratlanul egy út szélén megtalálják. Úgy tűnik megőrült, teljesen zavarodottan viselkedik, képtelen beszélni róla, hogy mi történt vele és ki a felelős az eltűnéséért. A rendőrség talál egy elhagyatott vágóhidat, és minden nyom arra utal, hogy a lány az ottani fagyasztókamrában volt fogvatartva. A nyomozókra nehéz feladat hárul: kideríteni, hogy került oda, mi történt ott és hogy sikerült elszöknie onnan Lucie-nak.

Szerintem:
Őszintén megmondom, hogy ennek a filmnek az első 45 perc izgalmas, hogy még is mi történik. Én 45 perc után lezártam volna az egész történetet, de az utolsó fél órát egyik barátommal úgy néztük végig, hogy ez mi? Ez miért, ez minek kell ide? Fölöslegesnek tartom az utolsó fél óráját a filmnek és undorítónak. Agyatlan baromság az egész. Én legalábbis alig vártam, hogy vége legyen a filmnek...

Szerintem: 5/10
"Miss K"

A betolakodó




Eredeti cím: À l'intérieur
Magyar címe: A betolakodó
Rendező: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Évszám: 2007 
Nemzetiség: francia 
Műfaj: thriller / horror

Tartalom:
Sarah terhes. Férjével utazik, amikor a szakadó esőben frontálisan ütköznek egy szembejövő másik kocsival. Sarah és a gyermek túléli, férje azonban meghal. Az özvegy ezután szinte teljesen magába zárkózik, egyedül él és várja a gyermeke születését. A karácsony estét még otthonában tölti egyedül, s próbál felkészülni lélekben a másnapra betervezett szülésre, ám megjelenik egy titokzatos Nő, aki zaklatni kezdi, s hamarosan az is nyilvánvalóvá válik, hogy mit akar: Sarah babáját. Véres küzdelem veszi kezdetét az életben maradásért és a gyermekért...
Szerintem:
Engem még anno erre a filmre úgy készítettek fel, hogy NE nézzem meg! Egyik unalmas este letöltöttem és megnéztem. Elég megrázó volt ezt a filmet végig nézni és ahogy a dolgok kapcsolódtak össze, hogy mi miért van. Ez a film is olyan, hogy megtörténhet, hiszen hány ilyent hallunk manapság. A nők képesek őrült dolgokra, főleg, ha egy gyerekről van szó. Nem is tudom, hogy mit tudnék mondani erről a filmről. Még egyszer biztos nem nézném meg. Nem a történettel van a gond, hanem azzal, hogy ezt az "eseményt" végig nézni! Erős idegzetűnek vallom magam, de ez a film akkor is durva. Béatrice Dalle alakítására meg külön kíváncsi voltam. Ijesztő az a nő!
De tény, hogy a franciák tudnak beteg horrorfilmeket gyártani (például: Magasfeszültség, Mártírok).
Szerintem: 5/10
"Miss K"

Száll a kakukk fészkére



Eredeti cím: One Flew Over the Cuckoo's Nest
Magyar címe: Száll a kakukk fészkére
Rendező: Milos Forman
Évszám: 1975 
Nemzetiség: amerikai
Műfaj:  dráma 

Tartalom:
Patrick McMurphyt kisebb-nagyobb csínytevéseiért elítélik. Börtön helyett azonban egy elmegyógyintézetbe csukják. McMurhy igyekszik életet vinni az ápoltak dögunalmas napjaiba, minden erejével azon van, hogy kizökkentse őket apátiájukból. A személyzet ellenben nem nézi jó szemmel ténykedéseit, s nem válogatnak a "meggyőzés" eszközeit illetően.

Szerintem:
Jack Nicholson az 1970-es évek közép, mindig őrülteket alakított. Ha bele gondolunk nem mindegy, hogy börtönbe vagy elmegyógyintézetbe kerül az ember. Ha az utóbbiba, talán még van arra esélye, hogy feldobja az ottani "hangulatot" és, hogy életet vigyen a begyügyszerezett emberek hétköznapjaiba. Ugyanakkor ebbe is bele lehet őrülni, nem lehet az örökké valóságig tetetni, hogy bolondok vagyunk. Az egy dolog, hogy színház az egész világ, de az orvosokat nem nagyon lehet kijátszani. Néha a dilisek sokkal normálisabbak, int a civil kint emberek az utcákon. Igaz nem egy leány álom dilisekkel együtt lenni, de meg lehet szokni.Előbb-utóbb a lázadók is meghunyászkodnak.Nekem a film vége teljes döbbenet volt, én nagyon nem err e számítottam!
Ez a film nem hiába kapott számos, Oscar és Golden Globe díjat 1976-ban. Egy nagyon jó filmről van szó, amely bármelyik évben megállja a helyét! Természetesen a könyvet is szívesen elolvasnám.

Szerintem: 8/10
"Miss K"

2011. május 27., péntek

A nagy ugrás


Eredeti cím: The Hudsucker Prox
Magyar címe: A nagy ugrás
Rendező: Joel & Ethan Coen
Évszám: 1994 
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: vígjáték / dráma 

Tartalom:
A Hudsucker Ipari Tröszt elnöke leveti magát a 44. emeletről. Az igazgatótanács - bizonyos üzleti megfontolásból - a kissé lüke kézbesítőfiút teszi meg utódjául. A ravasz üzletemberek arra számítanak, hogy a balfácán fiú rettenetes baklövései elriasztják majd a mohó befektetőket. Rosszul gondolják, a cég élete gyökeres fordulatot vesz...

Szerintem:
"Minimum 5 év gyakorlat" , "Tapasztalat szükséges" - gondolom mindenkinek ismerősek ezek a mondatok. Hát igen így kezdődik a film. Mikor látszik főszereplőnkön a kétségbeesés, hogy most hogy is lesz munkája. Ismerős érzés. De még is a lábai elé sodor a szél egy állást "Itt a jövő Hudsucker művek - Alacsony bér, sok munkatapasztalat nem szükséges".
A kék levelek átadása igazán nagy felelősséget von maga után. Nem célzatos, ha az első nap ilyen megbízatást kap az ember. Bár lehet ez alapozza meg az ember jövőjét. Elején az a sok röhögés idegesített már egy kicsit. Hát igen, így kell igazgatóvá válni, mint ebben a filmben. 
Szórakoztató film volt, tipikus dráma, vígjáték ahogy egy újságírónőnek fel kell tűnni és nyomozni az igazgató után.
Szerintem: 7/10
"Miss K"

2011. május 26., csütörtök

Mondj igent!



Eredeti cím: Di que Sí
Magyar címe: Mondj igent!
Rendező: Juan Calvo
Évszám: 2004 
Nemzetiség: spanyol
Műfaj: vígjáték

Tartalom:
Estrella, a felfedezésre váró színésznő és Víctor, az örök álmodozó egy randizós tévévetélkedőn találkoznak. Az össze nem illő páros a biztos kiesés esélyével indul, de a közönség imádja őket, így nagy meglepetésre játékban maradnak. Sőt, Estrella és Víctor az óriási pénzjutalom reményében idilli szerelmet színlelve halad a győzelem felé. A nézettséget hajszoló stáb egyenes adásban csúnyán megtréfálja a furcsa párt, a rendőrség azonban nem érti a viccet, és a népszerű duót börtön fenyegeti. Csak egy szokatlan lépés mentheti meg őket ettől.

Szerintem:
Szeretem a spanyol filmeket, vannak nagyon jók Megvan mindegyiknek az a tipikus spanyol temperamentuma, amilyenek a spanyolok is. Bár lehet, hogy ez csak egy kivetített kép és a valóság nem is ilyen. Spanyolok mindig kitalálnak valami jó pofa történetet és egyszerűen forgatják le a dolgokat. Meg van a maga hangulata. Egyszer nézhető film, tetszett!

Szerintem: 7/10
"Miss K"

2011. május 24., kedd

Disturbia


Eredeti cím: Disturbia
Magyar címe: Disturbia
Rendező: D.J. Caruso
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller / dráma

Tartalom:
Miután egy tragikus balesetben meghal az apja, Kale teljesen megvadul. Egy dühkitörését követően aztán kirúgják a suliból, és rendkívül szigorú házi őrizetbe kerül. Anyja, Julie minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen az összezavarodott fiún - kevés sikerrel. Unalmában Kale új hobbit talál magának: a kukkolást. Legjobb barátja, Ronnie segítségével elkezd kémkedni a szomszédok után. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a csinos szomszéd lány, Ashley is. Mikor Kale hírét veszi a környéken történő rejtélyes eltűnéseknek, rögtön furcsa szomszédjára, Turnerre kezd el gyanakodni. Aztán ahogy egyre jobban elmerül a férfi megfigyelésében, az enyhe gyanú félelembe és pánikba csap át. Meggyőződése, hogy Turner egy gyilkos. Sajnos erre semmi bizonyítéka sincs, és a házat sem hagyhatja el; ráadásul még az anyja sem hisz neki. A modern technikát hívja segítségül, no meg barátait, Ronnie-t és Ashley-t; hogy megdönthetetlen bizonyítékot találjanak, ami bizonyítja majd Turner bűnösségét - és mindezt úgy, hogy még az udvarukat sem hagyhatja el...

Szerintem:
90 napra be vagy zárva? Ráadásul nyáron! Anyád elvágta a TV zsinórját is. Szívás! Új szomszédok érkeztek, ilyenkor  kell beszerezni kamerát meg mindent, hogy legalább ne und szét az agyad. System of a Down - Lonely Day című száma jól illett az első pár naphoz. Hogy mennyire unalmas is lehet egyedül. Az új szomszédok berendezkednek és megkezdődik a történet. Jó ha kéznél van a kamera, ki tudja, hogy milyen bűnügyet vagy perdöntő bizonyítékokat vesz fel vele az ember. De ha csak egy távcsővel áldott meg Az Isten, akkor csak az van!
Emberek után leskelődni mindig érdekes. Érdekesebb mások élete, mint a miénk, akár utánunk is leskelődhet valaki, észre sem vennénk. Mint tudjuk az unalom nagy Úr!  

1954 Hitchcock - Hátsó ablak


Szerintem: 9/10
"Miss K"

The Girl Next Door



Eredeti cím: The Girl Next Door
Magyar címe: (nem mutatták be)
Rendező: Gregory Williams
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: horror / thriller / dráma

Tartalom:
A helyszín a külváros. A külváros, ahova nem ér el, nem szűrődik be a belváros nagy zaja, ahol mindenki békében, nyugodtan élhet, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol a legjobb élni, az amerikai kép, képeslap szerint is. Azonban ez csak hab a tortán, ez csak egy illúzió, egy hiedelem, semmi más. Mert a színes felhők, a szép házak, a mosolygó emberek mögött valami félelmetes, borzasztó esemény történik, zajlik le. De senki nem szól róla, senki nem tartja azt nem ésszerű tettnek, cselekvésnek, hogy egy lányt a nagyanyja fogva tartja a házában, a pincéjében, ahol (meg)kínozza és szörnyű „dolgokat” tesz vele. Senki nem szól róla, pedig a szomszéd gyerek megtehetné, a fiúk is megtehetnék, de nem teszik. Nem teszik, mert a nő mindenkit magával ránt. Értem ezalatt, hogy vele együtt lélegeznek, s egy idő után, minden parancsát végrehajtják, mintha az valami természetes dolog lenne, például. Nem látnak semmi kivetni valót egyetlen csapásban, vagy szörnyűségben sem, vagy ha igen, akkor meg nem mernek ellent mondani, mielőtt ők is úgy végeznék.

Szerintem:
2007-ben leforgatták az "An American Crime" című filmet, ami megtörtént események alapján készült. Akit, érdekel a történet itt megtekintheti (Deadly Women - Born Bad) Az a szomorú ebben a filmben, hogy ez megtörtént esemény alapján készült. Azt viszont nem értem, hogy ez a két film ugyanabban az évben készült. A két történet ugyanarról szól. Állítólag ez a film durvábban, hatásosabban van megcsinálva. Sajnos az "An American Crime" című filmet elkezdtem nézni, az bíróság tárgyalással kezdődik és visszaemlékezésekkel. Ebbe a filmbe is csak bele pörgettem, hogy megnézzem  ugyanaz-e a történet vagy sem. Szörnyű, hogy az emberek mennyire befolyásolhatóak. Főleg, ha az anyjuk befolyásolja saját gyerekeit, hogy ilyen tetteket hajtsanak végre. Egyszerűen hihetetlen! A filmet nem néztem végig, mert nem bírnék végig nézni egy ártatlan lány kínzásának históriáját.

Szerintem: -/10
"Miss K"

Szerb film

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!!!


Eredeti cím: Srpski film
Magyar címe: Szerb film
Rendező: Srdjan Spasojevic
Évszám: 2010
Nemzetiség: szerb
Műfaj: horror / gore
IMDB: nincs // HorrorMirror

Szerintem:
Már napok óta csak ez a film van kint hírfolyamként az Facebook oldalam kezdő lapján, hogy micsoda egy undorító film. Természetesen nem néztem meg, mert a fene sem kíváncsi a gore filmekre, legalábbis engem nem érdekel. Így csak a bemutatóját néztem meg.
Megnéztem a trailer-ét és elég gyomorforgató! Undorító, de tényleg! Ilyen filmet, hogyan lehet leforgatni? Oké, hogy csak film. 8 mm-nek legalább volt értelme, egy nyomozás és egy "beteg" papi. Jézusom! És én a 8 mm-rel hasonlítom össze ezt a "filmet"? Egyátalán ki az aki ezt végig tudja nézni? Undorító! Mást nem tudok mondani!
Van gyomrom az ilyen filmekhez (inkább biztonság kedvéért kerülöm az ilyen  semmirevaló, értelmetlen filmeket), de ez egyszerűen undorító. IMDB-n nem találtam semmit, pedig az egy nagy film adatbázis. Hogy lehet leforgatni egy ilyen szemetet? Egyátalán hogyan lehet egy ilyen filmbe értelmet találni, szeretni ezt a filmet. Vagy van-e olyan beteg, akinek tetszik. Fúj! Erre még az egy pontot sem adnám meg!
Még így, hogy nem láttam, alapból 0 pontot adok rá, trailer-e is undorító! Az ember egy állat! Az 1975-os "Salo, Szodoma 120 napja" című filmet is akkoriban gyomorforgató volt megnézni. Dolog, hogy most 2011-et írunk, de még a mai napig is vacilál az ember, hogy megnézze vagy ne vagy elkezdi nézni és kikapcsolja.
Röviden tömören: undorító, gusztustalan, nőgyalázó, nézhetetlen, gyomorforgató. Ennek a filmnek semmi értelme!

Szerintem: -/10


"Miss K"

A szobatárs



Eredeti cím: The Roommate
Magyar címe: A szobatárs
Rendező: Christian E. Christiensen
Évszám: 2011 
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma / thriller

Tartalom:
Sara (Alyson Michalka) éppen most nyert felvételt egy otthonától távol eső főiskolába, ezért aztán kollégiumba kénytelen menni. Újdonsült szobatársával, Rebecca-val úgy tűnik, igazi barátság veszi kezdetét, ám Sara hamarosan rádöbben, hogy a lány kedvessége mögött több rejlik, és nem csupán saját maga, de közeli ismerősei is komoly veszélyben vannak…

Szerintem:
Már régen is kinéztem magamnak ezt a filmet, tetszett a plakátja, meg azt hiszem olvastam is valamit róla. De nem nagyon rémlik! Alapjáraton meg is lepődtem, hogy szinkronizálva is le lehet tölteni, le is töltöttem. Meg azon is meglepődtem, hogy cirka 2 hónap alatt ideért az amerikai bemutatótól.
Ha már tinifilmről van szó, ami egy kollégiumban játszódik még széo, hogy elhangzik a következő mondat: "Csá! Szigma-kappa buli lesz ma! Muszáj jönnöd!" Mindig ezek az omega-beta-zeta kollégiumi bulik. De hát bulizni kell.
Mikor a lány haza ér a buliból, ott találja az új szobatársát. Olyan kis csendes, visszahúzódó lánynak néz ki a másik lánnyal ellentétben.
Látom ebben a filmben sem volt hanyagolható fél pillanatra a közösségi oldalak nézegetése, de amint látom ebben a filmben a Facebook már lejárt lemez, ott már a friendz.com hódít. 
Legjobb barátnőd maga az Ördög?! Fontos a barátság, de ez a barátság így nem a legjobb. Az új szobatárs maga a bárány bőrbe bújt ördög. De nehezen esik le a dolog, persze ha nap, mint nap a másikkal élsz nehezen veszed észre, mint külső szemlélő, főleg ha jóba vagytok. 
Kicsit "Az ördög bújt beléd" és "A árva" beütése van a filmnek, úgy ahogy sejtettem az elején is. Ahhoz képest, hogy mekkora lehúzás kapott ez a film, Tényleg nem volt  rossz!

Szerintem: 8.5/10
"Miss K"

2011. május 23., hétfő

Az árva



Eredeti cím: Orphan
Magyar címe: Az árva
Rendező: Jaume Collet-Serra
Évszám: 2009
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: thriller / misztikus

Tartalom:
Születendő gyermekük tragikus elvesztése hatalmas törést okozott Kate és John életében: nemcsak házasságuk került veszélybe, de az amúgy törékeny pszichéjű Kate-et éjszakánként rémálmok gyötrik, nappal pedig a múlt démonaival viaskodik. Hogy megpróbálják helyrehozni, ami elveszett, a pár úgy dönt, adoptál egy gyermeket. A helyi árvaházban találnak is egy kislányt, Esther-t, akit mindketten nagyon megkedvelnek. Húsvét közeledtével lány beköltözik hozzájuk új otthonában - annak ellenére, hogy néhány különös dolog történik. Kate kezd rájönni, hogy Esther nem az az angyali teremtés, akinek látszik, de az aggódó szavai süket fülekre találnak. Senki sem hallgat rá, csak amikor már túl késő...

Szerintem:
Ahhoz képes, hogy az Eshter-t alakító Isabelle Fuhrmann idén töltötte be a 14. életévét nagyon jól alakította a szerepét. Nagyon lekötött a film, hogy a kislány mit csinál. A történet végén az a fordulat, "Jézusom!" Durva! Nekem tetszett! Jól összerakott film, tudom sokszor mondom, de ha így van?! Tetszett jó volt érdemes megnézni, csak kér, hogy az alternatív befejezését nem láttam, de megnézem valahogy. Kiráz a hideg ettől a filmtől, de érdemes megnézni! Amin még megdöbbentem, hogy Leonardo DiCaprio az egyik producer, tudom nem jelent semmit, de meglepődtem. Nem tudok elmondani semmi olyant, ami miatt ne tetszett volna a film. Szereposztással sem volt gond, színészek játékával sem, rendezéssel, forgatókönyvvel meg pláne!

Szerintem: 10/10
"Miss K"

2011. május 20., péntek

A fehér szalag


Eredeti cím: Das weiße Band - Eine deutsche Kindergeschichte
Magyar címe: A fehér szalag
Rendező: Michael Haneke
Évszám: 2009
Nemzetiség: német / osztrák 
Műfaj: dráma / misztikus

Tartalom:
1913-at írunk, alig egy évvel az I. világháború kitörése előtt, a helyszín egy észak-németországi kis falu. Különös dolgok zajlanak a település iskolájában, ahol a gyermekeket a nevelők megfélemlítik, elnyomják, szinte sportot űznek az erőszakból. Vajon mindez milyen hatással van a gyermekek lelkivilágára és mekkora szerepet játszik a fasiszta gondolkodásmód kialakulásában, megerősödésében?

Szerintem:
Amikor elkezdtem nézni, első gondolatom: Húha, 2 óra 18 perc! Mondjuk nem egy "Sátántangó" hosszúságú. Azt hittem nem fog lekötni a film, de szerencsére tévedtem. Jó formán nem is tudom, hogy mit is tudnék róla írni! Tetszett, pozitívan csalódtam benne. Jól összerakott történet a maga hangulatával. Ez a fekete-fehér választás nagyon jónak bizonyult. Színesben el sem tudnám képzelni. Elvégre egy 1913-as években játszodó történetről van szó. De ezek a tömör párbeszédek, amik szülők-gyerekek között zajlik ("Nem, Apám"). A tartalmát meg minek írjam le, hiszen fent már említve van, úgyhogy csak a véleményem írom le. A film kicsit...sőt nehezen indul be, de engem az unalmas részek is lekötöttek szeretem, ha van egy mesélő film közbe, hogy mi is történt. Amikor az orvos neki állta osztani azt a nőt, hogy milyen, csak annyi reakcióm volt,hogy Jézusom! Durva! Gyerekek és szülők kapcsolata mintha nem is lenne két idegen, hivatalos beszél. Jó, biztos ilyen volt régen, de furcsa a mostani időkbe nézni.

Szerintem: 8.5/10
"Miss K"

2011. május 18., szerda

Kapj el, ha tudsz!



Eredeti cím: Catch Me, If You Can
Magyar címe: Kapj el, ha tudsz!
Rendező: Steven Spielberg
Évszám: 2002 
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: krimi / dráma / kaland 

Tartalom:
Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette...
Szerintem:
Frank W. Abagnale nagyon jól megtalálta a helyét a világban. Okos egy ember volt. Csalás, átverés. Egy igazi szélhámos, aki csak úgy ontja a pénzt nem lehet elkapni. Tovább nem is kell ragozni hiszen fent lehet olvasni a tartalmat. 
Ez a film is nagyon, szeretem. Igaz vontatott, de tetszik. Emlékszem először el is aludtam rajta. A zene, szereposztás, színjáték, rendezés, minden egy helyen, nagyon jól összeszedett egy film. Nem szeretem Steven Spielberg filmjeit. Leonardo DiCaprio-t sem szeretem, de így az utóbbi évekbe bebizonyította, hogy végre kinőtt ebből a szépfiú kategóriából és nekem bebizonyította, hogy más szerepeket is nagyon jól el tud játszani. Megszerettem a filmjeit! Megunhatatlan!

Szerintem: 10/10
"Miss K"

Michael




Eredeti cím: Michael
Magyar címe: ((még nem volt bemutatva || TRAILER
Rendező: Markus Schleinzer
Évszám: 2011
Nemzetiség: osztrák 
Műfaj: dráma 


Őszintén megmondom, nem tudok erről a filmről mondani semmit, nem láttam még, csak a bemutatóját, úgy éreztem, hogy erről írnom kell. Az utolsó 5 hónapot meséli el Michael és Wolfgang kapcsolatát meséli el. Így a cím alapján azt mondaná az ember, hogy biztos a 10 éves kisfiú Michael, pedig nem, 35 éves fogva tartójáról kapta a címet.
A filmet pedig most mutatták be a Cannes-i film fesztiválon, de még annyira új, hogy az imdb oldalán jó formán semmi sem található a filmről. A film trailer-ét sem volt egyszerű előkeríteni az internetről, de végül is meg lett. 
Az osztrákok ismét kitettek magukért. Durva! És ez meg történhet, de még hányszor megtörtént ez a "mese" az elmúlt években. Hány ilyenre derült fény?! Az osztrákok tényleg az a pincérbe zárós fajta népség. 1:45 másodpercnyi bemutató sokkolt. Főleg a vége, az utolsó pár másodperc. Borzalmas, hogy ilyen embere léteznek. Bármikor megtörténhet ez a dolog újra. Betegek az osztrákok, akárcsak Michael Haneke filmjei (Funny Games, A zongoratanárnő). Haneke filmjei tökéletesen bemutatják, hogy mennyire romlottak, aberráltak az emberek.  Az osztrákok legalább nem tucat filmet csinálnak.
"Miss K"

Anyád napja



Eredeti cím: Monster-in-Law
Magyar címe: Anyád napja
Rendező: Robert Luketic
Évszám: 2005
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: vígjáték

Tartalom:
Charlie Cantilini úgy érzi végre megtalálta álmai férfiját Kevin Fields személyében. És ezt a hitét nem is képes megingatni semmi, addig, míg nem találkozik Viola-val, Kevin anyjával, aki szerint - úgy általában is senki, de - Charlie végképp nem alkalmas az ő kicsi fia feleségének, és mindent megtesz azért, hogy elvegye az ifjú menyasszony kedvét a házasságtól... Gustave Klopp narkolepsziás. Bárhol és bármikor képes elaludni, gyakori alvási rohamai éppolyan váratlanok, mint amilyen brutálisak. Jóllehet ez a betegség valódi fogyatékosságot jelent karrierje szempontjából, ugyanakkor lehetővé teszi számára, hogy álmaiban hihetetlen történeteket éljen át. Mihelyt elalszik, Kloppá, a legyőzhetetlen, igazságosztó hőssé változik át.

Szerintem:
Nem szeretem romantikus filmeket, de ezt a filmet legalább annyiszor tudom megnézni, mint a "Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?" című filmet. Egyszerűen imádom! Jane Fonda kiborulása az asztalnál, mikor kiderül, hogy a fia, "milyen egy egyszerű lányt vesz el" vagy mikor kiderül, hogy kirúgják az állásából és egy ostoba-buta-szőke liba veszi át a helyét és természetesen az utolsó riport alatt célszerű az IQ szegény szőkét letámadni, hiszen már mindegy, mert úgy sem lesz munkád. Nekem tetszik ez a film még ha az imdb.com-on (ami nem mérvadó semmire, mert ott csak sznob köcsögök szavaznak) lehúzták a filmet. 


Szerintem: 8.5/10
"Miss K"

A kísérlet



Eredeti cím: Das Experiment
Magyar címe: A kísérlet
Rendező: Oliver Hischbiegel
Évszám: 2001
Nemzetiség: német 
Műfaj: thriller / dráma

Tartalom:
Az ember valójában állat. Úgy működik, mint egy automata. Kívülről társadalmi lénynek látszik, ám az erkölcs és civilizáció vékony máza alatt ősi ösztönök és örökölt viselkedésformák lakoznak, amelyeknek csak egyetlen céljuk van: a túlélés. Aki nem öl, azt megölik. Ez a radikálisan darwinista gondolkozás jellemzi Thont, a pszichológusprofesszort, aki kísérletet szervez az erőszak és engedelmesség dinamikájának vizsgálatára. Húsz önkéntest két hétre egy föld alatti bunkerbe zárnak. Teljesen elszigetelik őket a külvilágtól, a videokamerák minden lépésüket figyelik. A véletlen dönti el, hogy kiből lesz fogoly, és kiből lesz őr. A szabályok szigorúak, és be kell tartani őket!

Szerintem:
Az emberek számára mindig vonzó egy olyan film, ami megtörtént események alapján készült, főleg, ha pszichológiai tanulmány, kísérletezés a téma. Az 1971-es Stanford-i börtönkísérlet szerintem mindenkinek ismerős lehet. Pszichológiai szempontból vizsgálja az emberek fogságban való viselkedését. A kísérlet 14 napra szólt, de már az első pár nap után kezd megdőlni. Akinek nem ismerős a történet, az itt olvashat róla bővebben
2010-ben megcsinálták amerikaiak is ugyanezt a filmet, de fele annyira nem tudta visszaadni, mint a német változat. Adam Brody számomra túl erőltetett volt, nem tudta olyan jól eljátszani a szerepét, mint a német Moritz Beleibtreu. 
Tetszett a film, mindig sokkoló megtörtént eseményeket nézni, hogy mégis hogyan lehetett. Hát valahogyan így!

Szerintem: 10/10
"Miss K"

2011. május 15., vasárnap

A 23-as szám



Eredeti cím: The Number 23
Magyar címe: A 23-as szám
Rendező:  Joel Schumacher
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: thriller / dráma
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0481369/ (6.2/10) 

Tartalom:
Walter Sparrow kezei közé egy lélegzetelállító könyv kerül, melynek címe: A 23-as szám. A könyv egy különös kis történetet mesél el egy emberről, aki a 23-as szám megszállottjává válik, és annak szenteli az életét, hogy "levadássza" az összes olyan eseményt mindennapjaiban, amikben a bűvös szám megjelenik. Ahogy Walter egyre jobban elmerül a regényben, és figyelemmel követi, mint temetkezik a főszereplő saját kényszerképzeteibe, azon kapja magát, hogy hasonló érzések kerítették őt is hatalmukba. Egyre több párhuzamot fedez fel a könyv világa és a való világ között, amivel szép lassan megőrjíti feleségét is. Zavarodottsága hihetetlen méreteket ölt, és már egyenesen azt hiszi, hogy a könyv az ő életén alapul. Éppen ezért vesz rajta erőt a pánik, mikor azt olvassa, hogy a könyv főhősének élete meglehetősen csúnya véget ér. Ha a történet valóban Walterről szól, valamit muszáj lesz tennie, ha el akarja kerülni közelgő végzetét. 

Szerintem:
Jim Carrey itt most nem mókás arcát mutatja, hanem meglátjuk, hogy nem csak a komédia oldalán tudja megmutatni tehetségét. Ahogy bemutatta ezt régen is a gumiarcú színész (Ember a Holdon: Andy Kaufmann önéletrajzi filmje).Ez is olyan filmek közé tartozik, amik megosztják elég rendesen a közönséget. Valaki nem szereti Jim Carrey komoly arcát valaki pedig igen. 
Akárki, akármit mond a számok akkor is befolyásolják életünket, kinek így kinek úgy. Jól felépített film, jó rendezés, jó színészek. Jim Carrey szinte elhiteti velem, hogy tényleg ő Pingi-pang.
Nekem tetszett ez a film, szerintem mindenki hozta a maximumot, és akinek nem tetszik, mert Jim Carrey nem komédiázik, hát sajnálom! Joel Schumacher is bebizonyította, hogy igen is ért a thrillerekhez. A megtalált könyv kivitelézes, emlékezése gyönyörűen összehozva. Minden egy helyen!

És ezt a filmet Arany-Málnára jelölni?! Gyalázat! Egyátalán nem érdemli meg! Jim Carrey próbál kibújni a gumiarc mögül és szerintem ez a film igen is jó ahhoz. Az még oké, hogy Madonnát Arany-Málnára jelölik, de ezt a filmet?! Pf...

Szerintem: 10/10
"Miss K"

Prozac Nation



Eredeti cím: Prozac Nation
Magyar címe: Prozac-ország (nem volt bemutatva itthon)
Rendező: Erik Skjoldbjærg
Évszám: 2001
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: dráma
Tartalom:
 Egy fiatal küzd a súlyos depressziója ellen. Elizabeth Wurtzel önéletrajzi regénye alapján készült film. 

Szerintem:
Szeretem Christina Ricci filmjeit, de ez nem tetszett. Ráadásul a kedvenc könyvemből. Mindenki másképpen észleli, ha olvas egy könyvet és film készül az adott műből. A filmbe bele tettem volna jó pár részt, ami a könyvből kimaradt. De hát nem én voltam a rendező. Egy önéletrajzi könyvet elég nehéz megfilmesíteni, ugyan is mindenkinek más a lényeg. A film pedig elmenne valami tinifilmnek önéletrajzi film helyett, ilyen színészekkel, mint Jason Biggs vagy Michelle Williams (Dawson's Creek). Színészeket is megértem, hogy igyekeznek a tinifilmek szerep körből kinőni, ami Christina Riccinek sikerült. De nekik még nem. Abszolút nem jött át nekem, hogy Christina Ricci lenne Elizabeth Wurtzel.

Szerintem: 5/10
"Miss K"




Amikor a farok csóválja...


"Miért a kutya csóválja a farkát? Mert a kutya okosabb, mint a farok.
Ha a farok lenne okosabb, akkor a farok csóválná a kutyát."


Eredeti cím: Wag the Dog
Magyar címe: Amikor a farok csóválja...
Rendező:Barry Levinson
Évszám: 1997
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: vígjáték / dráma

Tartalom: 
A választások előtt kitör a szexbotrány: az elnök félrelépett. Conrad, a hatalom szürke eminenciása nem tűrheti, hogy egy csinos nő bájai húzzák keresz- tül számításait: nagyobb koncot dob a sajtó elé. Háborút kreál Albánia ellen. A díszletkonfliktushoz csupán a showbiznisz néhány megvásárolható kellékére - például egy producerre - van szüksége, s az amerikai nép máris a CNN megdöbbentő háborús képsorait bámulja, ahelyett, hogy az elnök magánügyein csámcsogna.

Szerintem:
Hogyan tereljük el az amerikaiak figyelmét egy elnöki szexbotrányról? Ez egy tökéletes film arra, hogy az emberek maguk is láthassák milyen mocsok módon manipulálja a média az embereket. A tényeket muszáj elferdíteni, leplezni, az emberek figyelmét valahogyan elvonni róla. Nem kell más, mint egy "albán" lány, megtépázott ruhába, kendővel a fején, egy cica, egy romos környezet, jó díszlet tervezők, egy rendező és egy író. És kész is az átverés. De a kis film nagyobb port kavar mint hitték volna. Majdnem, hogy háborút szít Albánia és Amerika között. Ennyit erről. Igen? Mindent megtenni, hogy az elnök mocskos dolgait leplezzék? Hát igen! Éljen Amerika!

Szerintem: 10/10

"Miss K"

2011. május 14., szombat

Péntek 13.



Eredeti cím: Friday the 13th
Magyar címe: Péntek 13.
Rendező: Sean S. Cunningham
Évszám: 1980
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: horror / misztikus / thriller

Tartalom:
A Crystal Lake tábort már vagy húsz éve nem lakja senki, mert valaha egy sor kegyetlen, és azóta is felderítetlen gyilkosságot követtek el itt. Ám egy kalandvágyó fiatalember most megvásárolta a területet, és az a terve, hogy újra megnyitja a tábort. Erre a feladatra egy csapat fiatalt szerződtet: gondnokot, szakácsot, animátorokat. Ám úgy tűnik, az átok még mindig tart, mert már a táborba való megérkezés is többeknek problémát okoz...

Szerintem:

Attól független, hogy egy 1980-as kultuszfilmről beszélünk észrevettem, hogy a régi filmekben ('80-as, '90-es években) durvábban mutatták a gyilkolós részeket, mint a mostani horrorfilmekben. Például Kevin Bacon sem egyszerűen hal meg, de ami vicces minden csaj melltartóba és buugyiba és egy esőkabátba megy ki a zuhanyzóba. Hát igen kultusz horrorfilmek, de ne feledjük, hogy 1981-ben megkapta a neki járó "legrosszabb film" (Sean S. Cunningham) és a "legrosszabb női epizódszereplő" (Betsy Palmer) Arany-Málna díját. Ugyanakkor készült belőle még 8 rész az első részen kívül. Akkor még sem lehetett olyan borzalmas, hiszen akkoriban jött az első horror-hullám: Rémálom az Elm utcában, Halloween. Ezek a filmek karöltve nagyon hamar népszerűek lettek. 
Természetesen ezeket a régi filmeket, nem mai szemmel kellene nézni, de akárhogy is próbáljuk, nem megy. Vicces. Vannak benne jó ötletek, amik 31 évvel ezelőtt valószínűleg nagy munkát igényeltek. Nagy a valószínűsége, ha ezek a filmek sem lettek volna, más lenne a filmvilág is.

Szerintem: 7.8/10
"Miss K"

2011. május 9., hétfő

Nyom nélkül



Eredeti cím: The Vanishing
Magyar címe: Nyom nélkül
Rendező: George Sluizer
Évszám: 1993 
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: thriller / dráma
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0108473/ (6.0/10)

Tartalom:
Mikor az élet forog kockán, tudni a választ fájdalmas lehet.. Nem tudni vszont végtelen gyötrelem... Jeff három éve szakadatlanul keresi barátnőjét, Diane-t, aki egy gyönyörű nap délutánján nyomtalanul eltünt. A rendőrség már lezárta az ügyet, és a család is beletörődött a lány elvesztésébe. A fiú életének kizárólagos értelme a rejtély megoldása. Egyedül Rita, a lány barátnője segíti. Az eltűnt Diane múltjából előtűnik Barney nyugtalanító figurája.

Szerintem:
Sandra Bullock tényleg szőrén-szálán eltűnik! Néhol szörnyű szinkronhangok csapják meg a fülem: "tudja, mennyien járnak ide egy nap" vagy "ne tartsa fel a sort". Egy élmény! Amikor ilyen szinkronhangokat hallok 1-1 Twin Peaks rész ugrik be a régi időkből. Ott is volt pár ilyen furcsa szinkronszínész.
Azon csodálkoztam, hogy csak 15-ös besorolást kapott, legközelebb ezeket is nézni fogom és bírálni, ha nem tetszik. Most kanyarogjunk vissza a filmhez. Jeff Bridges, karaktere félelmetes, tipikus gyilkos feje van például, amikor nézi a TV-t. Kiefer Sutherland titkolózni kezd a barátnője előtt az új könyvével kapcsolatban, de hát a nő rájön, hogy valami itt nem okés. Jeff Bridges egy elmebeteg! De jól alakítja! Szó nem is lehet rá! A végén azt hittem, hogy lesz valami extra csattanó, de abban csalódnom kellet, de nem is baj. 


Szerintem: 7/10
"Miss K"

2011. május 6., péntek

Sikoly 3.


Eredeti cím: Scream 3.
Magyar címe: Sikoly 3.
Rendező: Wes Craven
Évszám: 2000 
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: horror
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0134084/ (5.3/10)

Tartalom:
A Windsor-Egyetemen történt szörnyű események után Sidney megpróbál normális életet élni, ám a múlt még mindig kísérti. Egy névtelen telefonáló gyilkosságokról értesíti, amelyeket egy forgatáson követtek el. Sidney a helyszínre utazik, amikor megtudja, hogy a gyilkos áldozatai mellett az ő elhunyt anyjának fényképét hagyja...
Szerintem: 
Ezt a részt még moziba láttam. Szerintem nagyon jól összerakták, akárhogyan is próbálják lehúzni a 3. részt. Sidney anyjának időszakos visszatérései, visszatérés a régi helyekre, mint filmforgatás helyszíne, látni, hogy az életedből, hogyan csinálnak filmet. Nekem tetszett Ehren Krueger forgatókönyve. Nekem a 3. rész a kedvencem... most már a 4.,mert az még jobb lett, de az 5.-6. rész már igen csak túlzásnak tartanám. Wes Craven a Freddy Krueger sztorit is sokági húzta. Rémálom az Elm utcában befejező részébe film-a-filmben megoldást találjuk csak úgy, mint a Sikoly 3. részébe, de ez itt nem nagyon vált be!


Szerintem: 9/10
"Miss K"

Sikoly 2.



Eredeti cím: Scream 2.
Magyar címe: Sikoly 2.
Rendező: Wes Craven
Évszám: 1997 
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: horror

Tartalom:
Két év telt el a szörnyű woodsborói események óta. Az ifjú túlélők, Sidney Prescott és Randy Meeks úgy döntöttek, hogy elfelejtik a traumatikus élményt, és folytatják az életüket. A két barát együtt beiratkozik a középnyugati Windsor Egyetemre. Gale Weathers, aki testközelből élte át a woodsborói gyilkosságokat, pénzre váltotta a véres élményt azzal, hogy írt belőle egy bestsellert, melyből film is készült Döfés címmel. Ám a film bemutatója vérfürdőbe torkollik: egy szellemálarcos gyilkos lemészárol két főiskolást. Sidney másnap értesül erről, és rettegni kezd attól, hogy valaki folytatja a woodsborói gyilkosok örökségét. Dewey Riley megérkezik Woodsboróból, hogy Sidneyre vigyázzon. Gale, Dewey és Hartley rendőrfőnök arra a következtetésre jutnak, hogy a gyilkos a woodsborói gyilkosságokat másolja...

Szerintem:
Szeretem a 2. részt is, de mindig az volt a benyomásom, hogy ez a rész paródiának készült, persze itt is visszaköszönnek a filmes hasonlatok, mit kellene csinálni kérdések is felütik a fejüket. De az ilyen beszólások miatt, mint a "Gale a szíved olyan, mint egy hűtőláda". Hát nem tudtam komolyan venni. Meg is nézhetjük: 2. részt nagyon lehúzták, mondjuk nekem sem tetszett nagyon. Jada Pinkett Smith és Omar Epps halála úgy szint nevetséges, Jerry O'Connell kicsit gyanús volt, mint Sidney pasijai általában! Kicsit idegesített vártam már, hogy végre eltűnjön. Szegény kis Sidney, sosem tud rendes, normális életet élni, mert a csúnya Ghostface követi minden lépését.


Szerintem: 6.5


"Miss K"