2011. március 15., kedd

Furcsa játék

Eredeti cím: Funny Games
Magyar címe: Furcsa játék
Rendező: Michael Haneke
Évszám:1997
Nemzetiség: osztrák
Műfaj: krimi / dráma / misztikus
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0119167/  (7,6/10)


Tartalom:
Szünidei idill: mama, papa és kisfiuk egy tóparti házban. Váratlanul egy golfruhás férfi jelenik meg az ajtóban, majd egy másik férfi is belép. A család egy pillanat alatt erőszak áldozata lesz, a békésen induló vakáció valóságos lidércnyomássá válik... 


Szerintem:
Egyszerűen dühítő a néző számára, hogy ebből az elfuserált dologból ki mászhattak volna. Időhúzás, a néző idegeinek tépése a "távírányítós-visszatekerős" dologgal. Egyszerűen elmondhatatlan, hogy film nézés közbe elfogja az embert azaz érzés, hogy már a szereplőket nyírná ki, hogy ne szerencsétlenkedjenek már ennyit! Ez egy tipikus példája annak, hogy rosszkor rossz helyen. Ők pont rosszkor voltak nyaralni és rossz helyen. Engem nagyon felhúzott a film! A filmmel nincsen semmi baj, nézhető, csak a néző már nem tudja, hogy mit csináljon, mert a szereplő házaspár és a kisfiúk eléggé szerencsétlen, hogy két emberrel nem bírnak el.
Egyébként borzalmas, hogy ennyit tesz rosszkor rossz helyen és lehet nem is tudsz semmit sem tenni. Ez a film is példa arra, hogy bármikor megtörténhet és... egyszerűen borzalmas, hogy ilyen beteg, degradált emberek is léteznek a földön, akiknek ez a szórakozása másoknak fájdalmat okozni! Nem is testileg, hanem lelkileg. Lelkileg okoznak fájdalmat az embernek.
Tömören, röviden jó film! Nem a kedvencem, de tanulságos, érdemes megnézni! Ajánlom mindenkinek, akinek még nem votl szerencséje a filmhez!


Szerintem: 9.5/10
"Miss K"