2011. május 24., kedd

Disturbia


Eredeti cím: Disturbia
Magyar címe: Disturbia
Rendező: D.J. Caruso
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller / dráma

Tartalom:
Miután egy tragikus balesetben meghal az apja, Kale teljesen megvadul. Egy dühkitörését követően aztán kirúgják a suliból, és rendkívül szigorú házi őrizetbe kerül. Anyja, Julie minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen az összezavarodott fiún - kevés sikerrel. Unalmában Kale új hobbit talál magának: a kukkolást. Legjobb barátja, Ronnie segítségével elkezd kémkedni a szomszédok után. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a csinos szomszéd lány, Ashley is. Mikor Kale hírét veszi a környéken történő rejtélyes eltűnéseknek, rögtön furcsa szomszédjára, Turnerre kezd el gyanakodni. Aztán ahogy egyre jobban elmerül a férfi megfigyelésében, az enyhe gyanú félelembe és pánikba csap át. Meggyőződése, hogy Turner egy gyilkos. Sajnos erre semmi bizonyítéka sincs, és a házat sem hagyhatja el; ráadásul még az anyja sem hisz neki. A modern technikát hívja segítségül, no meg barátait, Ronnie-t és Ashley-t; hogy megdönthetetlen bizonyítékot találjanak, ami bizonyítja majd Turner bűnösségét - és mindezt úgy, hogy még az udvarukat sem hagyhatja el...

Szerintem:
90 napra be vagy zárva? Ráadásul nyáron! Anyád elvágta a TV zsinórját is. Szívás! Új szomszédok érkeztek, ilyenkor  kell beszerezni kamerát meg mindent, hogy legalább ne und szét az agyad. System of a Down - Lonely Day című száma jól illett az első pár naphoz. Hogy mennyire unalmas is lehet egyedül. Az új szomszédok berendezkednek és megkezdődik a történet. Jó ha kéznél van a kamera, ki tudja, hogy milyen bűnügyet vagy perdöntő bizonyítékokat vesz fel vele az ember. De ha csak egy távcsővel áldott meg Az Isten, akkor csak az van!
Emberek után leskelődni mindig érdekes. Érdekesebb mások élete, mint a miénk, akár utánunk is leskelődhet valaki, észre sem vennénk. Mint tudjuk az unalom nagy Úr!  

1954 Hitchcock - Hátsó ablak


Szerintem: 9/10
"Miss K"