2011. május 18., szerda

Michael




Eredeti cím: Michael
Magyar címe: ((még nem volt bemutatva || TRAILER
Rendező: Markus Schleinzer
Évszám: 2011
Nemzetiség: osztrák 
Műfaj: dráma 


Őszintén megmondom, nem tudok erről a filmről mondani semmit, nem láttam még, csak a bemutatóját, úgy éreztem, hogy erről írnom kell. Az utolsó 5 hónapot meséli el Michael és Wolfgang kapcsolatát meséli el. Így a cím alapján azt mondaná az ember, hogy biztos a 10 éves kisfiú Michael, pedig nem, 35 éves fogva tartójáról kapta a címet.
A filmet pedig most mutatták be a Cannes-i film fesztiválon, de még annyira új, hogy az imdb oldalán jó formán semmi sem található a filmről. A film trailer-ét sem volt egyszerű előkeríteni az internetről, de végül is meg lett. 
Az osztrákok ismét kitettek magukért. Durva! És ez meg történhet, de még hányszor megtörtént ez a "mese" az elmúlt években. Hány ilyenre derült fény?! Az osztrákok tényleg az a pincérbe zárós fajta népség. 1:45 másodpercnyi bemutató sokkolt. Főleg a vége, az utolsó pár másodperc. Borzalmas, hogy ilyen embere léteznek. Bármikor megtörténhet ez a dolog újra. Betegek az osztrákok, akárcsak Michael Haneke filmjei (Funny Games, A zongoratanárnő). Haneke filmjei tökéletesen bemutatják, hogy mennyire romlottak, aberráltak az emberek.  Az osztrákok legalább nem tucat filmet csinálnak.
"Miss K"