2011. június 29., szerda

Brókerarcok


Eredeti cím: Bioler Room
Magyar címe: Brókerarcok
Rendező: Ben Younger
Évszám: 2000
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma/ thriller / krimi

Tartalom:
 A 19 éves Seth Davis kimaradt a főiskoláról és épp most csatlakozott a Boiler Room-fiúk csapatához; egy rakás begőzölt fiatalemberhez, akik tomboló adrenalinszintjükből nyernek gyönyört, élvezkedve köpik-vágják a szakzsargont és vérlázító jutalékokért kipanamázott komoly eladások révén hizlalják az egójukat. Seth csupán két dolgot akar az élettől: egy millió dollárt és állandóan elégedetlen apja elismerését. Azzal, hogy queensi lakásában illegális kaszinót működtetett, egyik célját sem sikerült megvalósítania. Úgy döntött hát, hogy legális útra tér és csatlakozik az egyetlen brókercéghez, amely gyors előrelépést ígér - a J.T. Marlinhoz. Első ránézésre a Boiler Room-beli állás tűnik a tökéletes megoldásnak ahhoz, hogy meglovagolja a 90-es évek gazdagsággal, sikerrel és szülői elismeréssel kecsegtető, monstre gazdasági hullámát. Seth öltönyben és nyakkendőben parádézik, keményen túlórázik és a részvénybróker vizsgákat rekorderedménnyel teszi le. Tempós a mozgása és hűvösen lekezelő a stílusa. Úgy tűnik, mind a bankszámlája, mind jófiú státusza felszálló ágba került. Seth Boiler Room-beli haverjaival tölti minden idejét; köztük van Chris, egy milliomos bróker, akinek a szája éppolyan nagy, mint a tőkéje, és Greg, Seth arrogáns és irigy mentora. Még a cég recepciósával, Abbyvel is randevúzgatni kezd. És mint mindenki, ő is a gyanútlan befektetők mohóságából és aggályaiból él; olyan részvényeket ad el nekik, amelyeket eszük ágában sem volt megvenni. Ám látva, hogy kollégái egyre gazdagodnak, vevői pedig egyre szegényebbek lesznek Seth gondolkodóba esik, vajon mi is mozgatja a pénzt a J.T. Marlinnál. Telhetetlen kíváncsisága végzetes döntések sorozatához és egy szövetségi nyomozáshoz vezet, amely miatt majdnem mindent elveszít - nemcsak a barátait, a munkáját és a beígért milliókat, hanem az apját is. Minél tovább marad a Boiler Room-ban, annál rázósabb a helyzet.

Szerintem: 
Brókerarcok! Hát, igen! A film elején szóvá is teszik, hogy ez csak a képzelet szüleménye és ha bármi egyezés is van az csak a véletlen műve. Ez sem volt véletlen! Pár évvel ezelőtt volt egy kamu cég az országba, ahol ugyanezt csinálták meg, mint a filmbe. Az egyik ott dolgozó ember nyilatkozott is a híradónak, hogy heti háromszor meg kellett nézni ezt a filmet, oktatófilm gyanánt. Jamie Kennedy is feltűnik a filmben, csak úgy mint Vin Diesel. Giovanni Ribbis és Ben Affleck. Szerintem ezzel mindent elmondtam. Bár nem szeretem az ennyire híres emberekből álló filmet. De ez a film megérdemli a 10-est. Ilyen a brókerek élete.
Egyszerűen imádom ezt a filmet! Aki akar valamit meg is csinálja, kerüljön bármibe. Ha emberek átverésébe, akkor abba. Minden esetre, beperelném a "Dawson's Creek" 6. évadjának íróját, hogy ebből a filmből koppintottak több részen keresztül! (de ezt is csak egy filmbuzi veszi észre)

Szerintem: 10/10
"Miss K"