2011. június 9., csütörtök

Super Size Me - McDagadsz



Eredeti cím: Super Size Me
Magyar címe: Super Size Me - McDagadsz
Rendező: Morgan Spurlock
Évszám: 2004
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dokumentumfilm 

Tartalom:
Miért olyan kövérek az amerikaiak? A filmből gunyorosan, hamburgerrel a kézben kaphatjuk meg a magyarázatot - a produkció betekintést nyújt Amerika gyorséttermeinek legális, financiális és fizikai költségeibe. Morgan Spurlock rendező útra kelt, és 20 amerikai városban - beleértve Houstont, Amerika "legkövérebb városát" - készített interjút szakértőkkel. Kifaggatta a szövetségi közegészségügyi szolgálat vezetőjét, a gyermekélelmezésben dolgozó szakácsokat, a törvényhozókat és azokat a hatóságokat, amelyek részt vesznek a kutatásban, hogy véleményeket gyűjtsön a túlzott derékbőségről.

Szerintem:
Sok ember nem szereti a dokumentumfilmeket. Dokumentumfilmek a szín tiszta valóságot mutatják. Az emberek pedig inkább vannak egy képzeletbeli világba, ahol nem lehet baj, nem érheti őket semmi atrocitás. Igen is jók a dokumentumfilmek, mert tényleg a valóságot mutatják meg és közel sem olyan egyszerű elkészíteni, mint egy hollywood-i kasszasikert. Itt minden időbe telik, mindennek jelentősége van.
Super Size Me is a valóságot mutatja, amiből meg tudhatjuk, hogy milyen komolyabb problémáink lehetnek a túlsúlyon kívül a McDonald's-os ételtől. Mindenki tudja, hogy a gyorséttermi ételek egészségtelenek, de még is esszük. Most én is megennék egy sajtburgert! :-)

Szerintem: 10/10
"Miss K"