2011. augusztus 5., péntek

Egyedülálló nő megosztaná


Eredeti cím: Single White Female
Magyar címe: Egyedülálló nő megosztanő
Rendező: Barbet Schroeder
Évszám: 1992
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0105414/ (6.2/10)

Tartalom:
Miután Allison összeveszett barátjával, bérlőtársat keres magának a bérlakásba. A hirdetésre jelentkezők közül a csöndes, félszeg lányra, Hedyre esik a választása. A két lány hamarosan összebarátkozik, ám Hedy kis idő elteltével teljesen megváltozik, egyre inkább Allisonhoz kezd hasonlítani. Allison döbbenten fedezi fel a lányon az őrület első jeleit, de akkor már késő. A súlyosan pszichopata lány rátelepszik az életére...

Szerintem: 
"A szobatárs" című filmmel kapcsolatban bukkantam rá erre a darabra. Rájöttem, hogy nem tudok róla semmit, utána voltastam ezt a fenti pár sort és már izgalmasan hangzott. Jennifer Jason Leigh pedig nagyon ismerős volt. Nem tudom,h ogy honnan, mert "A fiók", a "Spawn" és az eXistenZ című filmeket sem láttam. Mivel majdnem 20 éves a szinkronon ezért érdekes volt végig nézni. Még a szöveg sem passzolt néha a szájmozgással, ami eléggé zavaró volt.
Lakótársat mindig nehéz választani, főleg, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat. Ennyi hülye emberrel találkozni, mint ez a nő! Be is költözik a lány, nagyon jól össze is barátkoznak, ám úgy néz ki, minden rendben, de még sem. Aztán egy idő után a lakótárs furcsán kezd viselkedni.  Mikor megjelenik a színen Allison volt barátja, aki oda is költözik, nő már fortyog, bármikor robbanhat. Féltékenység természetesen itt is felüti a fejét a lakótárs személyében. Ráadásul az is beteszi a kaput, hogy elkezd hasonlítani főbérlőjére. Kezdetben, csak ruhák, aztán haj. Allison már nem érzi magát olyan biztonságban. Mint két tojás, mintha tükörbe nézne. Allison nem hagyja annyiban, kutatni kezd a holmijai között hátha talál valami furcsát. Kiderülnek egyéb furcsaságok is... a lány ezért nyomozni kezd.
Ki tudja, milyen pszichopatával laksz együtt. Még ha szerénynek is néz ki az illető. De az nem azt jelenti, hogy minden ember szar! Tetszett a film attól független, hogy majdnem 20 éves. Gyorsan megy az idő.

Szerintem: 8.5/10
"Miss K"