2012. március 28., szerda

A hazugsággyáros


Eredeti cím: Shattered Glass
Magyar cím: A hazugsággyáros
Rendezte: Billy Ray
Évszám: 2003
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma
IMDB:  http://www.imdb.com/title/tt0323944/ (7.3/10)

Tartalom:
1998-ban a rendkívül ígéretes, tehetséges fiatal újságírót, Stephen Glasst váratlanul elbocsátják a nagy hírű amerikai hetilaptól, a The New Republictől. Ugyanis egyik írása gyanús a lap új főszerkesztőjének. Vajon mennyi igazság van ebben a cikkben és a többi, Glass által eddig szállított írásban, amelyeket a 25 éves zsurnaliszta nemcsak a The New Republicban jelentetett meg, hanem olyan neves lapokban is, mint a Harper's, a George vagy a Rolling Stone?

Szerintem:
Nem tudom bevezetőtő írni bocsi...
Hazudni nagyon ronda dolog, ezt mindenki tudja! 25 éves vagy, van egy tök jó munkád, írod a cikkeket, menő vagy. Ám egy nap az egyik újság szimatot fog utánad, lenyomoz egy cikket, te pedig, hogy védd magad kitalálsz mindent, hamis helyekre vezeted az embereket, fals telefonszámokkal látod el a másikat, csak, hogy bizonyítsd az igazad, le ne bukj, ne veszítsd el a munkád és legyen hol laknod. De mikor kiderül, hogy az összes cikkedbe van egy kis hazugság, majd egyre több és átverted olvasóid valahogy ki kell mászni ebből. Természetesen akkor is mondogatod a magad igazát, amibe már régen bele gabalyodtál.
Hayden Christiensen eléggé felkapott egy színész volt, talán Ryan Phillippe-hez (2000 körül) vagy Ryan Gosling-hoz (manapság) tudnám hasonlítani. Ahogy észrevettem eléggé eltűnt a süllyesztőbe, legalábbis nem hallani felőle. Kicsit irritál volt ebbe az okostojás szerepbe, de nem vészes. Jó alakítás volt, teljesen elhitette velem.

Szerintem: 9/10
"Miss K"