2012. március 21., szerda

A nővérem húga

Eredeti cím: My Sister's Keeper
Magyar címe: A nővérem húga
Rendező: Nick Cassavetes 
Évszám: 2009
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma

Tartalom:

Anna Fitzgerald azért született meg mesterséges megtermékenyítés után, hogy halálos beteg nővérének vért, csontvelőt, szerveket adományozhasson, annak életben maradásához. Neki viszont egyszer csak elege lesz a helyzetből, ügyvédet keres és bepereli saját szüleit.

Szerintem:
Hétvégén egy baráti összeröffenés alkalmával barátnőm mondta, hogy nézzem meg ezt a filmet. 
Maga a történet is elég szomorú, hogy egy testvér csak azért "született" meg, hogy beteg nővérén segítsen. Fel háborítónak találtam, hogy a 11 éves kislánynak anyja szerint semmi joga nincs magáról dönteni. De úgy a film  nem volt nagy durranás számomra. Nem nagyon tetszett bevallom őszintén. Ráadásul állítólag a történet igaz történet alapján készült, ami még inkább felháborító, hogy ilyen van. A gyerekem mégis csak a gyerekem és nem valami alkatrész, ha a egyikből hiányzik valami vagy ki kell valami cserélni, akkor azt beleteszem a másikba. Cameron Diaz meg nem egy buta színésznő, általában nem ostoba szőke nőket szokott alakítani! Dráma, vígjáték, sci-fi, thriller mindenhol megállja a helyét.
Olvastam pár kommentet az egyik filmes oldalon, mint kiderült, ennek a filmnek könyv változata is van, akik olvasták a könyvet azt írják semmi köze a filmnek a könyvhöz, még az üzenete sem azt takarja, ami valójában kellene. A könyvet Jodi Picoult írta. 

Szerintem: 7/10
"Miss K"