2011. április 21., csütörtök

Hivatali patkányok


Eredeti cím: Office Space
Magyar címe: Hivatali patkányok
Rendező: Mike Judge
Évszám:  1999
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: vígjáték

Tartalom:  
Peter Gibbons, Michael Bolton és Szamir számítógép-programozókként az INITECH nevű hatalmas cég hatalmas irodájában töltik hétköznapjaikat. Minden porcikájukkal irtóznak a melótól, kerülik mézesmázos főnöküket, hetente úgy tizenöt percet hasznos munkával töltenek, és azon törik a fejüket, hogyan állhatnának bosszút életük megnyomorítóján: a Hivatalon. Peter egy nap felkeres egy feszültségenyhítő hipnoterapeutát, aki tizenöt percre beleszuggerálja, hogy lazítson, ne törődjön az állásával és a karrierjével. A tizennegyedik percben a terapeuta gutaütést kap, és Peter úgy marad, szuggeráltan. Ettől kezdve nem érdekli semmi: nyolc helyett - jó esetben - tizenegyre érkezik az irodába, megmondja a véleményét főnökeinek, munkaidőben pecázni jár, íróasztalán pedig halat belez. De ez még csak a botrány kezdete...

Szerintem:
"Úgy tűnik itt valakinek hétfő-görcse van". Hát igen! Ki ne lenne így vele, főleg, ha egy olyan munkahelyre kell bemenned, amit nagyon is utálsz! Nem is beszélve a titkárnőről, aki olvasni sem tud, nem hogy valami viccet elsütni, no meg ott van a pincér gyerek a helyi kávézóból, aki úgy szintén elsüti a "hétfő-görcs van" viccet... Gondolom mindenki érezte magát úgy a munkahelyén, hogy nem bírja tovább idegekkel. Peter tudtán kívül mindent megtenne, hogy kirúgják, de ez balul sül el is elsülhet, ami a való életben nem nagyon lehetséges, ha a fent említett pár pontot szemügyre veszed :-) 
Jön a hír hogy gyűlés lesz az emberek pánikolnak... legalábbis csak egy. :-) A gyűlés azzal jár, hogy kirúgnak pár embert. De Peter-en 'segít' az úgy nevezett hipnoterapeuta ;-)

A számítógép szétverési jelenet zseniális! 


Szerintem: 9/10

"Miss K"