2011. május 9., hétfő

Nyom nélkül



Eredeti cím: The Vanishing
Magyar címe: Nyom nélkül
Rendező: George Sluizer
Évszám: 1993 
Nemzetiség: amerikai 
Műfaj: thriller / dráma
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0108473/ (6.0/10)

Tartalom:
Mikor az élet forog kockán, tudni a választ fájdalmas lehet.. Nem tudni vszont végtelen gyötrelem... Jeff három éve szakadatlanul keresi barátnőjét, Diane-t, aki egy gyönyörű nap délutánján nyomtalanul eltünt. A rendőrség már lezárta az ügyet, és a család is beletörődött a lány elvesztésébe. A fiú életének kizárólagos értelme a rejtély megoldása. Egyedül Rita, a lány barátnője segíti. Az eltűnt Diane múltjából előtűnik Barney nyugtalanító figurája.

Szerintem:
Sandra Bullock tényleg szőrén-szálán eltűnik! Néhol szörnyű szinkronhangok csapják meg a fülem: "tudja, mennyien járnak ide egy nap" vagy "ne tartsa fel a sort". Egy élmény! Amikor ilyen szinkronhangokat hallok 1-1 Twin Peaks rész ugrik be a régi időkből. Ott is volt pár ilyen furcsa szinkronszínész.
Azon csodálkoztam, hogy csak 15-ös besorolást kapott, legközelebb ezeket is nézni fogom és bírálni, ha nem tetszik. Most kanyarogjunk vissza a filmhez. Jeff Bridges, karaktere félelmetes, tipikus gyilkos feje van például, amikor nézi a TV-t. Kiefer Sutherland titkolózni kezd a barátnője előtt az új könyvével kapcsolatban, de hát a nő rájön, hogy valami itt nem okés. Jeff Bridges egy elmebeteg! De jól alakítja! Szó nem is lehet rá! A végén azt hittem, hogy lesz valami extra csattanó, de abban csalódnom kellet, de nem is baj. 


Szerintem: 7/10
"Miss K"