2011. június 20., hétfő

A falka



"Az Egyesült Államokban több, mint fél millió szexuális bűnözőt tartanak nyilván.
Ezer bűnözőre azonban, csak egy szociális gondozó jut, aki ellenőrzi őket.

Amerikában minden második percben szexuális támadás ér nőt vagy gyermeket."

Eredeti cím: The Flock
Magyar címe: A falka
Rendező: Wai-keung Lau, Niels Mueller
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller / krimi / misztikus

Tartalom:
Erroll Babbage egy visszavonulás előtt álló nyomozó, akinek szakterülete a szexuális bűntények felderítése. Nyugdíjazása előtt még az összes szakmai trükköt meg kell tanítani a helyébe lépő ifjú kolléganőjének, Allison Laurie-nak.

Szerintem:
Ahogy elkezdődik a film, megjelenik a bevezető szöveg. Kicsit túlzónak találom a dolgot, hogy minden második percben szexuális támadás ér egy nőt vagy egy gyermeket. Amerika lenne a világ legveszélyesebb helye. De ha azt nézzük, hogy több mint száz millióan laknak és tele van bevándorlóval, így már valamennyire hihetőbb ez a statisztika adat. De hát számadatokkal mindig lehet sokkolni a népet! Akár igaz, akár nem! Amerikába rengeteg elhagyatott út van aztán egyes emberek azt hiszik, hogy Amerika a világ közepe... Francokat! Az emberek gonoszak! Az ember a legnagyobb állat a Földön!
Claire Danes-t szeretem jó fej csaj. "A börtön palota" forgatása utána azt mondta, hogy "Ez az egész kibaszott ország bűzlik a svábbogaraktól". Így ki is tiltották Thaiföldről! Richard Gere pedig számtalan filmben játszott. Természetesen említésre méltó lenne csak őt mindenki ismeri.Richard Gere valóban jó színész!
Meglepett, hogy ebben a filmben kicsit játszik Avril Lavigne. De egy nagy bakit elkövettek, mikor ő volt a filmben. Mutattak egy szájat, ahol le volt törve egy kicsi a fogból. Na az nem Avril szája volt. Még aki nem tudja, hogy hogy néz ki Avril, akkor is megtudja mondani, hogy azt csak bevágták! Ettől eltekintve nem volt rossz a film. 
Összetett film, vannak benne fordulatok, mikor már azt hiszed, hogy tudod a megoldást, még sem. Csak én nem nagyon tolerálom az ilyen erőszakos filmeket. Volt ebbe pár olyan jelenet, hogy "Jézusom!"


Szerintem: 6.5/10
""Miss K"