2011. június 14., kedd

Halloween



Eredeti cím: Rob Zombie's Halloween
Magyar címe: Halloween
Rendező: Rob Zombie
Évszám: 2007  
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: horror

Tartalom:
Michael Myers 15 év után kiszabadul az elmegyógyintézetből, és elindul szülővárosába megkeresni kishúgát. A kérdés csak az, ki ér oda előbb? Ő, vagy kezelőorvosa és a seriff, hogy megállítsák?

Szerintem:
Eléggé meglepett, hogy 109 perces, az meg még jobban, hogy ez nem is remake, hanem 15 évvel később játszódik és más a története is. Őszintén mondom engem az sem vonzott anno, hogy "Halloween" és "Rob Zombie". De most kíváncsivá tett a történet.
Az eleje tipikus rosszéletű amerikaiakat mutat be, akik a koszba, mocsokba élnek, igénytelen fráter férj, házsártos kurva szerepbe az anyuka, kisbaba bömböl, káromkodások tömtelege. 
És mily véletlen, hogy ebben a filmben is Sheri Moon Zombie játszik?! Ha-ha! TV-be természetesen egy Lugosi Béla film, megy, mi más is lenne?! :-) Márcsak ilyen ez a Halloween! Az első 1978-as Halloween-ba "A dolog" című filmet nézték. 
Igen ez a film is csak azt mutatja be, hogy a kis Mike Myers, hogyan kapott rá a gyilkolásra. Mind általában a gyilkosok/sorozatgyilkosok többsége is kicsiben kezdi (lásd: kiállatok) utána pedig nagy vadra tér (lásd: ember). Ez nem volt másképpen most sem. Ha úgy vesszük ez a film az előzményeket is megmutatja. Hármas gyilkosságért 17 év elmegyógyintézet? Kicsit kevés, nem? ...még egy kis kitér: még Danny Trejo is feltűnik a színen. Csak jó pár dolgot nem értek, de lehet végére kiderül minden. Az is meglehet, hogy semmi összefüggést nem kellene keresnem eközött és a többi Halloween között.
53. percnél csak kiderül, hogy tényleg remake. Elég részletesen elmondja az előzményeket, ami dobott a dolgokon. úgyhogy már teljesen tiszta a kép. De a káromkodások, ronda beszédek lehúzták nálam a filmet. Azért szerintem nem a káromkodásban kellene megjelennie a "modernizált" dolgoknak... ezzel nem azt akartam mondani, hogy én nem szoktam káromkodni, de ez.... Azért jócskán vannak eltérések az eredetit illetően. ...és mindjárt jön valami nagyokos duma!
A kisfiút alakító, Daeg Faerch jól játszotta az idegbeteg szerepet. Felnőtt korára eléggé megemberesedett Michael. Lehet tényleg semmi összefüggést nem kell keresni a két film között... Most jutott eszembe, hogy Daeg Faerch volt az, akit Will Smith feldobott az égbe a "Hancock" című filmben... 
Micheal maszkja meg sokkal jobb lett mint az eredeti, kicsit koszos, kicsit véres és kicsit összevarrott....

Szerintem: 4.5/10
"Miss K"