2011. június 22., szerda

Rosszbarátok



Eredeti cím: Big Nothing
Magyar címe: Rosszbarátok
Rendező: Jean-Baptiste Andrea
Évszám: 2006
Nemzetiség: brit / kanadai
Műfaj: vígjáték / krimi / thriller

Tartalom:
Charlie a tanári pályáról a telefonos ügyfélszolgálat világába pottyan, de már az első munkanapján kiteszik a szűrét. A rendőrfeleséggel és egy kislánnyal megáldott Charlie kétségbeesésében betársul Gus, a feltörekvő szélhámos balhéjába: a terv szerint egy kis zsarolással nagy zsét sajtolnak ki az illegális pornóoldalak gyakori látogatójának számító Smalls tiszteletesből. Gus egykori szépségkirálynő exének csatlakozása után indulhat is a buli, a dolgok azonban új irányt vesznek, amikor a triónak köszönhetően a tiszteletes jobblétre szenderül. És ez még csak a kezdet?

Szerintem:
Elég szar film cím fordítás volt ez a "Rosszbarátok" szó. Inkább legyen a címe "Nagy semmi", mint ez a rossz cím. Magyarok szinkronukról híresek, de a jó cím választásba szarok vagyunk... szerintem. Ezt a filmet is Simon Pegg miatt töltöttem le, mert egy jó angol színész, de már előre tudtam. Jóbarátokban sem szerettem. 
"an Andras Hamori Production" ...hát akkor nézzük! Igen, igen örülünk, ha magyar nevet látunk!
Ha ilyen helyen laknék, mint David Schwimmer, lelőném magam! Amilyen munkahelyre jelentkezik... lelőném magam! "Üdv, a pokolban seggfej!" Hát, kb! Ez a munkahely tényleg a pokol, sajnos volt szerencsém a Call Center-es munkához. Piros-kék bogyó, Mátrix effektus... ha-ha! Egy tervet megcsinálni még sem olyan egyszerű, mint ahogy gondolják. Érdekes,hogy a filmekben általában a pasi az író, a nő pedig dolgozik. Kivételesen itt a szöszi az okoskodó. Jó volt ez a film, csak a rossz cím választás... ej! Végül is David Schwimmer nem volt olyan idegesítő. A csaj meg rafkós, ahhoz képest, hogy szőke. 
A szar cím választás meg úgyis a "Jóbarátok" miatt volt, amit kicsit szánalmasnak tartok... nem kéne ennyire általánosítani. David Schwimmer következő filmjének címe meg "Hétköznapi barátok" lesz, vagy mi?
Zene: Rammstein - Angel


Szerintem. 7.5/10
"Miss K"