2011. július 29., péntek

Csapd le Chipet!


Eredeti cím: The Ex
Magyar címe: Csapd le Chipet
Rendező: Jesse Peretz
Évszám: 2005
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: vígjáték / romantikus

Tartalom:
Tom Reilly nem a törtető karrierista mintapéldánya. Nem is ő a kenyérkereső a családban, hanem szerető felesége, a bájos - de ügyvédként könyörtelen - Sofia. Ám mikor első gyermekük megszületik, Sofia elhatározza, hogy főállású anyuka lesz, aki egész nap otthon van a kicsivel; így hát Tomnak nem marad más választása: ha el akarja tartani szeretteit, a sarkára kell állnia. Balszerencséjére hamarosan kirúgják new york-i állásából, és kénytelen lesz apósával dolgozni Sofia ohioi szülővárosában. Tom hamarosan konfliktusba keveredik az új kollégákkal; leginkább a felháborító viselkedésű, tolókocsis Chippel, aki még mindig viszonzatlan szerelmet táplál Sofia iránt, akivel egy gimibe jártak... A pokolba vezető út is csupa jószándékkal van kikövezve, tartja a mondás. A jó szándék helyett inkább a józan észre kéne hallgatnia Tomnak és Sofiának, és végre visszatérni ahhoz, amit jól csinálnak - még mielőtt tökéletes családjuk megszenvedné a tök(él)etlenkedést.

Szerintem:
Gondoltam, ha már a TV-be megy ez a film megnézem, mivel Amanda Peet-et és Zack Braffet. Az utóbb megemlített színész a "Dokik" című sorozatból, míg Jason Bateman, pedig "Az ítélet: család"-ból lehet ismerős.
Tom megtudja, hogy felesége gyereket vár. Előléptetés elött áll és de elveszti a munkáját. Mivel el kell tartania valakinek a családot ezért munkát kell keresnie. Apósa reklám cégénél kénytelen munkát vállalni. Mikor szembesül a ténnyel, hogy volt feleésge pasijával kell együtt dolgoznia, aki ráadásul tolószékes. Nem csak vele, hanem kollégaival is összetűzésbe kerül. Ekkor kezdődik meg a harc. Nem tudok többet írni erről a filmről. Röhögtem párat aztán ennyi volt. Nem kötött annyira le.
Egyszer nézhető kis film. Nem voltam annyira elájulva tőle. Sorozataik jobbak, mind a két színésznek. De nem volt vétek összeereszteni őket!

Szerintem: 5/10
"Miss K"