2011. július 9., szombat

Halloween II

Eredeti cím: Halloween II
Magyar címe: Halloween II
Rendező: Rick Rosenthal
Évszám: 1981 
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: horror / thriller

Tartalom:
Mindenszentek éjszakáján Haddonfield városában újra feltűnik Michael Meyers, a horror-klasszikus Halloweenből ismert pszichopata gyilkos. Az elpusztíthatatlannak tűnő mániás sorozatgyilkos 20 évvel ezelőtt, ugyanezen az éjszakán szúrta le nővérét. Most kiszabadulva elmegyógyintézeti fogságából álnéven élő húgára, Laurie-ra vadászik. Laurie brutális rémálmai valóra válnak...

Szerintem:
Ugyan ott kezdődik, ahol az első rész végződött némi ismétléssel, ami nem is baj, mert megtudjuk az aznap történt eseményeket. Ugyanez jellemző a Péntek 13 pár részáre. Régen úgy látszik ez volt a módi, ami nem baj. Hiszen, akkor még nem létezett letöltés, videókölcsönzés vagy éppen DVD nézés. Mint tudjuk ismétlés a tudás atyja.
A gyerekek visítva átszaladnak McKenzi-ékhez. Laurie azt hiszi, hogy biztonságban van, de még sem. Azért szerintem Mike Myres nem feküdt annyit a füvön vagy legalábbis olyan erővel nem esett le az emeletről, hogy lehessen szabad szemmel látni a nyomát a fekvés helyének. Nagyon nem kell messzire mennünk, hogy a történet folytatódjon tovább. Mivel Halloween este van, ezért a George A. Romero "Élőhalottak éjszakája" megy a Tv-ben. Nem gondoltam volna, hogy a fehér álarcos főszereplő ilyen hamar újra akcióba lendül, hisz még aznap este van, mikor Laurie sokkot kap.
Erre a filmre is csak azt tudnám mondani, hogy a mai napig megállja a helyét. Ez a film is a slasher műfajba sorolható. Zeneileg is nagyon jó, ami a főcím dalt illeti. Az "új" horrorfilmekben (lásd: Sikoly [1998]) van jó pár utalás, párbeszédek (- McKenziékhez, kopogjatok be szépen és hívják ki ide a rendőrséget), nevek (Loomis - Billy Loomis (Sikoly). Mondjuk lehet ezek csak véletlenek, de jó az ilyeneket észrevenni.

Szerintem: 7/10
"Miss K"