2011. december 31., szombat

Álomcsapda


Eredeti cím: Dreamcatcher
Magyar címe: Álomcsapda
Rendező: Lawrence Kasdan
Évszám: 2003
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: sci-fi / thriller / horror


Tartalom:
Huszonöt évvel ezelőtt négy srácot örökre összekovácsolt egy közös hőstettük. Azóta minden évben egyszer együtt töltenek egy napot egy isten háta mögötti vadászkunyhóban. Ebben az évben azonban még valaki közéjük keveredik. Befogadnak egy öntudatlanul bolyongó, zavarosan motyogó férfit, aki valamilyen különös, fényes jelenségről dadog: de a jótett helyébe csak rosszat várhatnak. Az idegent a káosz kíséri. A négy férfi egy idegen világból érkező lénnyel kénytelen megküzdeni az erdőért, az életéért és a jövőért - a túlélés kulcsa pedig közös múltjukban rejtőzik. Ott, ahol az Álomcsapda várja őket...


Szerintem:
Nem is tudom, hogy miért "álomcsapda" című filmnek fordították az "álomfogót", de valóban ez inkább egy álomcsapda!
Ahogy észrevettem Stephen King egyik kedvenc témája: négy gyerekkori jóbarát hosszú idő után újra találkoznak. Minden a négyüket különleges képességgel áldotta meg egy másik barátjuk. Egy hegyi kis kunyhóban találkoznak, ahol aktívan elkezd szakadni a hó. Az erdőben vadászás közben egy ember rosszul lesz beviszik a házba és ápolni kezdik. Fején furcsa vörös folt, duzzadt mellkas, bélproblémát és egyéb furcsaságok történnek, míg két barátjuk tart feléjük kocsival, egy kis balesetet szenvednek. Találnak egy nőt, akinek ugyanezek a tünetei. Az emberünk az emeletem hirtelen oszlásnak indul és más "meglepetéseket" is tartogat, amire nem számítanak a házban levők. Látják, hogy ez így nem lesz jó, észre veszik, hogy az erdőbe mentőhelikopterek tűnnek fel, akik nem segítenek sokat, mert csak annyit közölnek az ott levő emberekkel, hogy 24 órára karantén alá vonták az erdőt.
Nem szeretem a lényes filmeket, ennek az eleje jó, meg itt sem figyelsz nagyon az idő múlására, de mintha a közepefele laposodna a dolog, ahol izgalmasnak kellene lennie. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a dologból... fájó szívvel adok rá 6,5-et! 


Szerintem: 6.5/10
"Miss K"