2011. december 29., csütörtök

A bakancslista


Eredeti cím: The Bucket List
Magyar címe: A bakancslista
Rendező: Rob Reiner
Évszám: 2007
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma / kaland / vígjáték

Tartalom:
Edward Cole és Carter Chambers haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg... nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

Szerintem:
Pár hete hallottam ismerőseimet beszélgetni, hogy írnak bakancslistát már csak poénból is, kérdeztem, hogy mi az és erre a filmre lyukadtunk ki. Érdekelt maga a történet meg Jack Nicholson-t is nagyon szeretem, úgyhogy vétek lett volna kihagyni!
"Két ágy/egy szoba". Ha valami életlen folytán mégis bekerülnél saját kórház hálozatod egyikébe egy idegennel, nem igen mondhatod, hogy "külön szobát kérek" Mivel a bíróságon is azt védted, hogy "két ágy/egy szoba". Nincs kibúvó!  Morgen Freeman és Jack Nicholson barátsága a betegszobában elég kacifántosan kezdődött. ... és most jön a kérdés mi is az a "bakancslista". Amikor az ember tudja, hogy kevés ideje van hátra és leírja egy papírra, hogy mit is szeretne csinálni az elkövetkezendő időkben, amiket még nem vitt véghez az életben. "Mit akarunk csinálni, mielőtt feldobjuk a bakancsot."  Az ilyen lista nem is butaság, főleg, ha elkezdjük valóra váltani a papírra lejegyzett dolgokat. (53. perc körül van egy kis vágási hiba, de az hanyagolható)
Ez egy nagyon szép film a barátságról, kitartásról. Humoros ugyanakkor megható is. Két életre való öreg, akik tartalmasan szeretnék eltölteni azt a kis időszakot és nem riadnak vissza semmitől!

Szerintem: 8/10
"Miss K"