2012. január 8., vasárnap

Redvás Amal

( zárófilm ... egy kis időre)


Eredeti cím: Fucking Amal!
Magyar címe: Redvás Amal
Rendező: Lukas Moodysson
Évszám: 1998
Nemzetiség: svéd
Műfaj: dráma

Tartalom: 
Rohadt egy hely ez az Amal. Nem történik semmi. Ami itt éppen menő, az máshol már rég lejárt. Elin tizenöt éves és ő az iskola szépsége. Színésznő akar lenni, vagy szépségkirálynő, akkor majd leléphet innen. Egyenlőre csak a bulik érdeklik, a fiúk pedig bomlanak utána. Agnes nemrég költözött ide, de nemcsak ez az oka, hogy nincsenek barátai. Jobban bízik a naplójában, mint az iskolatársaiban, akik úgysem fogadják be. Csak egyvalakit szeret, de őt őrülten: Elint.


Szerintem:
Sajnálom, de ez az utolsó bejegyzésem megint egy kis szünet lesz, köszönöm, hogy mindenki velem tartott tavaly is. Ha van kedvetek írjatok filmeket, hogy miről írjak :-P Ahogy észrevettétek megpróbálok nem tucat filmekről írni. Nem tudom biztosra, hogy mikor tér vissza az oldal. 
Unalmas egy kisváros ez az Amal. Két ember titkos szerelmi háromszögéről szól, ahol az értintett hamar rájön, hogy melyik a helyes. Egy nem akart szülinapi buli, ami kudarcba fullad vagy annyira még sem? Születésnapján Agnes jól kiosztja egyik iskolatársát és szüleit. Hála Istennek nekem nem volt "ilyen" szülinapi bulim. Utáltam volna. Mondjuk nem minden az aminek látszik. Ám a rossz szülinapi party közepére két nem várt vendég is betoppan. A két vendég egyike Agnes szerelme. A rövid szülinapi bulin történik valami, amit Eline nagyon megbán, hogy átverte a lányt. Barátnőjével tovább mennek házibuliba, de a lány nem tud másra gondolni, minthogy visszamegy Agnes-hez és bocsánatot kér. Így is tesz. Lelkiismeret furdalása van. A lányok összebarátkoznak. De kapcsolatuk megszakad mert nem tudják, hogy mi legyen. Vívódnak érzéseikkel... de az álmok mindig valóra válnak! :-)
Valószerű, érdekes film. Jó filmeke csinálnak a svédek. Lukas Moodysson a Lilja 4-ever kacsán lehet ismerős (erről is írtam).


Szerintem: 10/10
"Miss K"