2012. január 31., kedd

* Re-make-Day: Oszkár (1967) vs Oscar (1991)


Eredeti cím: Oscar // Oscar 
Magyar címe: Oszkár // Oscar
Rendező: Edouado Molinaro // John Landis
Évszám: 1967 // 1991
Nemzetiség: francia // amerikai
Műfaj: vígjáték // vígjáték


Oszkár (1967):
Bertrand Barnier egy gazdag üzletember, nyugodt családi légkörben él feleségével és lányával. Kényelmes mindennapjait könnyű testedzéssel tölti ki, amelyért egy csinos sportolólány felel, gondatlan életét jól megszervezett háztartásban Bernadett nevű szobalányának és sofőrjének, Oscarnak köszönheti. Felhőtlen boldogságának azonban egy váratlan zűrzavar vet véget, amely valóban a tévedések vígjátéka.


Oscar (1991):
Mit kezd magával egy gengszter, aki apuci halálos ágyánál nemrég könnyelmű igéretet tett, hogy szögre akasztja a Magnumot, és békés polgár, pontos adófizető lesz? Zavarba jön. Főleg ha állapotos lánya elképesztően sznob férjjelöltet szerzett be, továbbá nyomában jár a rendőrség, egy sereg maffiózó, akiktől nem várhat el túl sok megértést és gyengédséget. Megteheti-e, hogy ilyen helyzetben jó útra térjen?


Szerintem // Oszkár (1967) vs Oscar (1991):
Ki a fene gondolta volna, hogy ez a film is egy feldolgozás? Mivel nem volt számítógépem ezért gondoltam, hogy nézek filmet a telefonon, így is tettem. YouTube-on rengeteg film fent van magyarul Láttam, hogy "Oscar 1967". No, mondom mi lehet ez, elkezdem nézni, hát igen, hogy ez az eredeti verzió. Csak lecsupaszítva. Utána megnéztem a 1991-es verziót is és néhol szöveg is megegyezik "Öntől loptam, Uram!" Fizetés emelés kérés egyebek. Csak hát az egyik maffia stílusban a másik enyhébben közelíti meg a dolgot. Bár be kell vallanom, hogy az amerikai verzió jobban tetszik, kicsit ugyan ki van bővítve, de nem baj. Talán azért is tetszik jobban, mert megmondom nem nagyon szimpatizálok a franciákkal. Nem nagyon szeretem a filmjeiket, az anyanyelvükről meg ne is beszeljünk... szóval ők sosem voltak a kedvenceim és szerintem nem is lesznek, bár Luis De Funés jó színész. Csak nekem túl sok...
Pedig őszintén inkább eredeti párti vagyok, de ennél valahogy nem!

Szerintem: 5/10 :: 8/10
"Miss K"

* Re-make-Day: Omen (1976) vs Omen 666 (2006)


Eredeti cím: Omen // Omen 666 
Magyar címe: Ómen // Ómen 666
Rendező: Richard Donner // John Moore
Évszám: 1976 // 2006
Nemzetiség: amerikai // amerikai
Műfaj: horror // horror

Ómen (1976):
Robert Thorn, az Amerikai Egyesült Államok római nagykövete megtudja, hogy felesége halott fiúgyermeket hozott a világra. Ahelyett, hogy közölné Katherine-nel a rossz hírt, Robet inkább úgy dönt, hogy a katolikus egyházon keresztül inkább örökbefogad egy újszülöttet. A gyermek születési adatait misztikus homály fedi és ahogy "cseperedik", egyre több rémisztő és baljóslatú esemény történik a Thorn házban. Egy pap figyelmezteti a nagykövetet, hogy örökbefogadott gyermeke, Damien minden bizonnyal a Sátán fia, maga az Antikrisztus. Szerinte csak egyetlen ember van a földön, aki képes szembeszállni vele: egy Bugenhagen nevű férfi, aki Izraelben él.


Ómen 666 (2006):
Az ezredfordulón nem jött el a világvége. Az ördögnek más tervei vannak: 2006. VI. 6. az ő napja. El fog jönni, félelmet, káoszt és gyűlöletet hoz magával, hogy a világ ura lehessen. És mindaz a félelem, amit a gonosz seregek ura a világra bocsát, egyetlen gyereknek köszönhető. Bármilyen különös kisfiú is Damien, családja nagy szeretettel veszi körül: nem sejtik, hogy a házukban és a világban szaporodó borzasztó balesetek és tragédiák mind a fiúnak köszönhetők. De előbb-utóbb kénytelenek tudomást venni róla, hogy a gyerekük nem az övék, hanem a Sátán fia. És megkezdődik a harc az egyre növekvő hatalommal bíró ördögi kisfiú ellen. Ha ő győz, a világvége jön el vele.


Szerintem // Ómen (1976) vs Ómen 666 (2006):
Az eredeti verzió jobban lekötött, megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy az Ómen 666 ennyire koppintja a régit, minden ugyanolyan párbeszéd, mozdulatok, cselekmény.
Hajszál pontosan ugyanaz. az ilyenektől mindig is kifordult a gyomrom. (elnézést a kifejezésért!) Kettő alkotás között annyi a különbség, hogy az egyik sztárdömpíng (lásd: Julia Stiles és Liev Schneider) a másik pedig egy klasszikus, ami mai napig 36 év után is megállja a helyét és mindig meg is fogja állni akármilyen régi lesz ez a film. Emlékszem anno mennyire fel volt kapva a 2006-os verzió, mondván, hogy június 6.-án volt világpremier és, hogy biztos a Sátán jön le a földre. Ez már alapból vicces... Szerintem, aki 1976-ban látta a flmet kerülte, hogy gyermekét Damien-nek kereszteljék, de szerintem 2006-ban változtak a dolgok, divatnév lett, bár erről nincs adat csak én gondolom. Ahhoz, hogy valaki ilyen filmhez adja a nevét, mint John Moore, hogy Ő rendezte az Ómen 666-ot. Mit rendezett rajta?! Semmit! Itt Richard Donner az elme, meg az eredeti író. Másolni bárki tud! Ez csak egy silány re-make, az eredetibe legalább színészek játszottak, nem kell félre érteni, Liev Schneider és Julia Stiles filmjei is jók, de itt az igazi színész csupa nagybetűvel Gregory Peck! A zene az eredetiben zseniális, re-make annyira nem kötött le, hogy észre sem vettem. Kutyaidomítás páratlan. Ahogy észre vettem a régi horror/thriller filmekben a halál/baleset jelenetek/részek mindig durvábbak, mint a mostani filmekben. Legalábbis én így vettem észre. A fotós halála remekül lett megoldva az eredeti verzióba, főleg az akkori technikákkal. Az volt a művészet!
Összegezve az eredeti még 20 év múlva is megállja a helyét, a 2006-os silány, agyon sztárolt amerikai verzióval szemben.

Szerintem: 8/10 :: 5/10
"Miss K"

2012. január 8., vasárnap

Redvás Amal

( zárófilm ... egy kis időre)


Eredeti cím: Fucking Amal!
Magyar címe: Redvás Amal
Rendező: Lukas Moodysson
Évszám: 1998
Nemzetiség: svéd
Műfaj: dráma

Tartalom: 
Rohadt egy hely ez az Amal. Nem történik semmi. Ami itt éppen menő, az máshol már rég lejárt. Elin tizenöt éves és ő az iskola szépsége. Színésznő akar lenni, vagy szépségkirálynő, akkor majd leléphet innen. Egyenlőre csak a bulik érdeklik, a fiúk pedig bomlanak utána. Agnes nemrég költözött ide, de nemcsak ez az oka, hogy nincsenek barátai. Jobban bízik a naplójában, mint az iskolatársaiban, akik úgysem fogadják be. Csak egyvalakit szeret, de őt őrülten: Elint.


Szerintem:
Sajnálom, de ez az utolsó bejegyzésem megint egy kis szünet lesz, köszönöm, hogy mindenki velem tartott tavaly is. Ha van kedvetek írjatok filmeket, hogy miről írjak :-P Ahogy észrevettétek megpróbálok nem tucat filmekről írni. Nem tudom biztosra, hogy mikor tér vissza az oldal. 
Unalmas egy kisváros ez az Amal. Két ember titkos szerelmi háromszögéről szól, ahol az értintett hamar rájön, hogy melyik a helyes. Egy nem akart szülinapi buli, ami kudarcba fullad vagy annyira még sem? Születésnapján Agnes jól kiosztja egyik iskolatársát és szüleit. Hála Istennek nekem nem volt "ilyen" szülinapi bulim. Utáltam volna. Mondjuk nem minden az aminek látszik. Ám a rossz szülinapi party közepére két nem várt vendég is betoppan. A két vendég egyike Agnes szerelme. A rövid szülinapi bulin történik valami, amit Eline nagyon megbán, hogy átverte a lányt. Barátnőjével tovább mennek házibuliba, de a lány nem tud másra gondolni, minthogy visszamegy Agnes-hez és bocsánatot kér. Így is tesz. Lelkiismeret furdalása van. A lányok összebarátkoznak. De kapcsolatuk megszakad mert nem tudják, hogy mi legyen. Vívódnak érzéseikkel... de az álmok mindig valóra válnak! :-)
Valószerű, érdekes film. Jó filmeke csinálnak a svédek. Lukas Moodysson a Lilja 4-ever kacsán lehet ismerős (erről is írtam).


Szerintem: 10/10
"Miss K"

2012. január 5., csütörtök

Született gyilkosok


Eredeti cím: Natural born Killers
Magyar címe: Született gyilkosok

Rendező: Oliver Stone
Évszám: 1994
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller / krimi / akció


Tartalom:
Az út szélén álló, eléggé lerobbant kocsmába fiatal pár érkezik. A fiú jóízűen falatozik, a lány pedig a wurlitzer előtt táncol. A vendégek közül néhányan megjegyzéseket tesznek rá, de nem sokáig, mert a fiatal pár pillanatok alatt lemészárolja a kocsma vendégeit.


Szerintem:
Halogattam ennek a filmnek megnézését, hisz' akivel beszéltem mindenki azt mondta, hogy "Nagyon durva!" "Brutális!" 
A film első mondatai: "Bassza meg! Túl melegedett ez a kurva motor!" A csehóba betérő vendégek azt látják, hogy Juliette Lewis táncol. Mikor megelégeli, hogy a pasi tapló stílusban nyomul, péppé veri az illetőt. Utána természetesen folytatódik a mészárlás, de egy embert mindig hagynak maguk után, aki mesél. Szép kezdet. A filmben apróbb utalásokat láthatunk, hogy ez a gyönyörő páros hogyan is futott össze. Juliette Lewis akkor egy pszichopata, idegbeteg, akinek örömet okoz, hogy halált láthat, Woody Harrelson pedig igyekszik nyugodtan megoldani a dolgokat. "A tévé az agy rágógumija, a lélek McDonald's-a" - gondolom ezt a mondatot hallottátok már. Egyszerűen hihetetlen, hogy a média hogy felkapja a két tömeggyilkos. Emberek nyilatkoznak róluk a médiának Londonból, Párizsból, hogy "Mennyire menő ez a páros!" vagy "Jim Morrison, Jack Nicholson, de most ők a királyok". Kedvenc szövegem a filmből: "Hey, bassza meg! Beszélnünk kell ártatlan vagyok!" - mondja egy néger a börtön igazgatónak, akit Tommy Lee Jones testesít meg (ez a szöveg annyira tipikus). Két főhősből, pedig elég nagy sztárok lesznek. És ki ne hagyjam: Robert Downey Jr.-t sem, aki szenzációhajhász riportert alakít. "Médiageci!" Most vettem észre, hogy a forgatókönyvet pedig Tarantino írta... hát, ez nem meglepő!
Oliver Stone rendezési világa, akkor is és most is egyedinek számít. Ezzel a filmmel beírta magát a filmtörténelem nagyjai közé. Ez a film is a megnézendő alkotások közé sorolható. Szerintem egyátalán nem durva annyira, mint ahogy mások meséltek, vagy olvastam. De a film tényleg +18!


Szerintem: 9.5/10
"Miss K"

2012. január 4., szerda

Halálos tézis


Eredeti cím: Tesis
Magyar címe: Halálos tézis

Rendező: Alejandro Amenábar
Évszám: 1996
Nemzetiség: spanyol
Műfaj: thriller / horror


Tartalom:
A főhös egy egyetemista, aki szakdolgozatát a filmvásznon megjelenő erőszakról írja. Angela olyan videoszalaghoz jut, amely egy nő brutális megkínzását és az áldozat feldarabolását rögzíti. Aztán kiderül, hogy a gyilkosok a közvetlen közelében vannak, és neki persze menekülnie kell.


Szerintem:
A film 1996-os, rendező ismerős lehet a "Nyisd ki a szemed!" című filmből (régebbi jegyzetek között olvashattok róla). A filmről természetesen Nicholas Cage 8 mm-e jutott eszembe.
A történet egy filmes egyetemistáról szól, aki az audiovizuális erőszakról ír szakdolgozatot. Egyik egyetemistatársától segítséget kér, hogy hol tudna ilyen erőszakos filmeket beszerezni, hogy írni tudjon róla. természetesen a gyereknek gyűjteménye van. A lány konzultálni akar tanárával, holtan találja, amint éppen egy filmet néz. A kazettát elviszi és nem meri megnézni, inkább szól évfolyamtársának, de még ő sem látott ilyen filmet. Természetesen elkezdenek nyomozni és megint olyan ügybe tenyereltek bele, amibe nem kéne. Aki nem tudja, hogy mi az a "snuff" annak ez a szó  ismerős lehet a "8 mm" vagy a "Videodrome" című alkotásokról. mondjuk utóbbi inkább a tévében tomboló erőszakról szól, hogy milyen hatással van az emberekre. (Videodrome című filmről is írtam régebben). A filmből eltelt 17 perc, nagyon gondolkoztam, hogy tovább nézzem-e. szerencsére ezekből a "snuff" videókból nem mutattak szinte semmit. De elég volt csak hallani. Az egészből egy izgalmas thriller lett. Nem volt soha titok, hogy a spanyolok tudnak filmet csinálni! Én az végéig nem tudtam eldönteni, hogy ki a gyilkos voltak teóriáim, de csak a végén lett tiszta, hogy mi mi is a helyzet. 
Az írták erről a filmről, hogy kell hozzá gyomor. Hát, szerintem a "8 mm" helyenként durvább volt! A rendezőről meg jó tudni, hogy ez az első nagyfilmje volt!


Szerintem: 7/10
"Miss K"

Super 8


Eredeti cím: Super 8
Magyar címe: Super 8
Rendező: J. J. Abrams
Évszám: 2011
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: thriller / krimi / dráma
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1650062/ (7.3/10)


Tartalom:
Néhány tizenéves egy super 8-as kamerával filmet forgatni készül. Az éjszakai, pályaudvari jelenetnél aztán váratlanul félelmetes dolog történik: egy száguldó vonat érkezik az állomásra, és miután egy terepjáró egyenesen eléhajt az átjáróban, ki is siklik. A vonat szállítmánya szigorúan titkos, és rendkívül furcsa. A várost ellepik a katonák, és vesztegzár alá vonják, egyértelmű, hogy eltussolnák az ügyet. A városban azonban furcsa dolgok történnek.


Szerintem:
Tartózkodtam ennek a filmnek a megnézésétől. megláttam Steven Spielberg nevét, jó igaz csak producer!
Már az elején belopta magát a film a szívembe, hiszen olyan gyerekekről szól, akik horrorfilmet forgatnak, mintha csak magamat láttam volna 13 évesen.  Kiskoromban is filmek körül forgott nekem a világ most sincs ez másként. Egy film forgatás nem olyan egyszerű, mint aminek látszik, ám egyik este, miközben veszik fel a jeleneteket furcsa dolog történik. (aminek megrendezését kicsit túlzásnak éreztem. Ez a baleset lesz a kulcsa a filmnek, mi is volt ez, miért zárják le a várost, miért jönnek katonák a városba, és így tovább. 
Film a filmbe megoldások inkább Wes Craven-re jellemzőek. Super 8-ról az jutott eszembe, hogy picit olyan, mint a "Világok harca" csak Tom Cruise nélkül és kicsibe.

Szerintem: 9/10
"Miss K"

Szex telefonhívásra


Eredeti cím: Deception
Magyar címe: Szex telefonhívásra
Rendező: Marcel Langenegger
Évszám: 2008
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: dráma / krimi

Tartalom:
Jonathan McQuarry könyvelő, kinek élete rendkívül unalmasan telik, míg meg nem ismerkedik a Wyatt-tel. Ők ketten hamar összebarátkoznak, majd a férfi bevezeti Jonathan-t egy általa eddig ismeretlen világba, a The List nevű éjszakai szexklub életébe. A zárkózott könyvelő eltölt egy éjszakát egy gyönyörű szőke nővel és rögtön bele is szeret. Az újkeletű boldogság azonban hamar rosszra fordul...

Szerintem:
Michelle Williams-szel, úgy voltam, hogy csak egy csaj a "Dawson's Creek" nevű tinisorozatból. De csomóan mai napig sem tudják, hogy ő ki. Pedig szerintem évek alatt szerzett magának hírnevet.
Régen szemeztem ezzel a filmmel, hogy megnézem. Főhősünk találkozik a metró megállóba egy lánnyal, teljesen rabul ejti. Fél, hogy nem találkozik vele többet, de hát ez egy film, itt ilyen nincs. Főhősünknek nincs élete könyvelőként dolgozik, ám egy nap főnökével elmegy bulizni és véletlenül összecserélik a telefonjaikat. Számára furcsa szituációba kerül, hiszen nem szokták nők hívni, munkán kívül. Furcsa neki ez az új élet. Találkozgat emberekkel, majd rájön, hogy főnöke ki is. A lány eltűnik, minden jel gyilkosságra utal (csak neki), ám ilyen nem történt. Senki és semmi nem ugyanaz. Megjelenik munkatársa és megfenyegeti, hogy piszkos ügyeit intézze el, ha nem akkor a lány meghal. Rá kell jönnie, hogy kelepcébe csalták. Innentől bonyolódnak igazán a dolgok. Hamisság, hazugság, hamisítás, másolás. 
Ennek a plakátja is jól néz ki. Michelle Williams magyar hangja borzalmas. A hangok élesebbek voltak, mint a magyar szinkron, de szerintem, csak az én hangfalam a rossz. Megszerettem Michelle Williams-t és egyre jobb filmekbe játszik. Nem hiába láttak, anno benne fantáziát 10 éve. 

Szerintem: 8.5/10
"Miss K"

Ahol a bölények csoportosulnak...


Eredeti cím: Where the Buffalo roam
Magyar címe: Ahol a bölények csoportosulnak
Rendező: Art Lisons
Évszám: 1980
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: vígjáték


Tartalom:
A "gonzo" újságírás atyamestere, Hunter S. Thompson Las Vegasba érkezik, hogy az amerikai futball döntőről készítsen exkluzív beszámolót a Rolling Stone magazin számára. Csak az a probléma, hogy leragad a szállóban kebelbéli ügyvédjével és "szívócimborájával", Carl Lazlóval egyetemben, s totális narkómámorban küldözgeti zűrzavaros tudósításait kétségbeesett főszerkesztőjének...


Szerintem:
Január elsején hajnal öt óra fele említette nekem egyik ismerősöm ezt a filmet, hogy nézzem meg. "Ha a Félelem és reszketés Las Vegas-ban tetszett, akkor ez is fog!"
Ban legalább olyan zseniális, mint a "Félelem és reszketés Las Vegas-ban" Johnny Depp-pel, ha nem jobb. Nem tudnék választani a két film között mindegyik nagyon jó! Elvégre úgy is vehetjük ezt a filmet, mint a "Fear and Lothing in Las Vegas" előzményeit... és ne feledjük: ez a film 1980-as! Megállja a helyét a mai napig! Természetesen ebben a filmben is elhangzik az ominózus mondat: "Én mint az ügyvéded, azt javaslom..."
Egy szóval mindenkinek ajánlom ezt a filmet! :-)


Szerintem: 10/10
"Miss K"

A királynő


Eredeti cím: The Queen
Magyar címe: A királynő

Rendező: Steven Frears
Évszám: 2006
Nemzetiség: angol
Műfaj: dráma / életrajzi


Tartalom:
A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnő halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény élénk érdeklődésének tükrében.


Szerintem:
Szeretem Helen Mirren filmjeit, tökéletesen tudja alakítani a gonosz boszorkányt, szigorú karót nyelt tanárt vagy az úri nőt, királynő, uralkodó személyében. Ha jól emlékszem ez a film nagy botrányt kavart az angol földön, bár nem értem, hogy miért hiszen egy 2006-os filmről beszélünk. Szerintem ez a film tökéletesen bemutatja az angol királyi családot és nem csak őket, hanem az angol népet is. Azt érdekesnek tartottam, hogy eredeti riportokat, interjúkat, televíziós felvételeket, képeket használtak fel a filmben. Nekem az a benyomásom, hogy az angolok még családon belül is ilyen ridegek egymással, mint a királyi család. Károly jóban aggódott Diana-ért, mint maga Erzsébet. Nem nagyon figyeltem a királyi család történetét, de az meglepett, hogy állítólag mikor Diana balesete történt már úgy mondd: nem volt tagja a királyi családnak.
A film tetszett. nem tudnám másképpen leírni az angolokat. A film magyar plakátja nagyon jó lett! 


Szerintem: 7/10
"Miss K"

2012. január 2., hétfő

Taxidermia


Eredeti cím: Taxidermia
Magyar címe: Taxidermia
Rendező: Pálfi György
Évszám: 2005
Nemzetiség: magyar / osztrák / francia
Műfaj: dráma / vígjáték / horror 

Tartalom:
Három történet. Három kor. Három férfi. Nagyapa, apa, fiú. Egy tisztiszolga, egy élsportoló és egy preparátor mester. Az egyik szerelemre vágyik, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra. A nagyapa fantáziál; lázas képzeletével fűti be magának fagyos kis kamráját a hideg téli estéken. A megtermékenyítő erejű képzeletnek semmi sem szab határt. Az apa zabál, négy évig volt szekcióelső az Édesiparban. Mártott ostyában egyenesen verhetetlen, 2,98 az egyéni rekordja (csak úgy viszonyításképpen, az Igor Vosztongonov 3,21-gyel lett Európa-bajnok Szófiában). A fiú állatokat töm ki. Másfél kilóval született. Most másfél perce sincs hátra. Valami olyasmire adta a fejét, amire még soha senki.


Szerintem:
egyik ismerősöm ajánlotta, én már láttam egyszer, de gondolom rá veszem magam még egyszer megnézem. Egyik barátomnak alig tudta elmondani,hogy miről szól a film, mert annyira röhögött. Gondoltam teszek még egy próbát, de érzem, hogy most sem fog menni a dolog.
Oké, van 3 történet, 3 különböző élethelyzet, embertípus. Az első történet, ami szerintem a legundorítóbb a három történet közül. A szex őrült falusi paraszt. Nem tudtam semmit sem leszűrni ebből az epizódból. Ez volt a vígjáték fél órás snitt, ami állítólag a szerelemről szól. A második történet:  mar ránézésre is a kommunista időket idézi. Két durci ember szerelméről szól. Ez lenne a filmben a dráma szál, ami a sikerorientáltságot takar. Történet három: egy preparátorról szól (német címe a filmnek: Taxidermia: Der Ausstopfer, ami szerintem az egész filmre vonatkozik nem csak az adott részre, kicsit érdekes.). A harmadik rész felel meg a horrornak. Ez sem volt annyira undorító, mint az első... talán mert hozzá vagyok szokva a horrorfilmekhez. Itt a kulcsszó a halhatatlanság. A kép világ, kamera beállítások is teljesen jók. De nem tudom, hogy ilyen undormányságot ki forgat le. ahogy hallottam elég sokan szeretik ezt a filmet. na én még mindig nem tartozom közéjük. Úgy, ahogy Lars von Trier: Antikrisztus című művét sem tudom értékelni. (ez most csak eszembe jutott, csak mielőtt valaki lenne oly szíves és félreértené, hogy összehasonlítom a kettőt (csak eszembe jutott.)) 
Megmondom őszintén, hogy pörgetve néztem végig, először, mikor néztem megnéztem rendesen. Ez a film nem groteszk, hanem undorító! Ahhoz képest 2004-ben Pálfi György rendező 10.000 dollárt nyert a Sundance/NHK Filmmakers díjátadón. Magyokat szerintem sokkolja ez a film, külföldön meg sikeres! Mondjuk a 2006-os Magyar Filmszemlén ez a film is tartolt elég rendesen...


Szerintem: 2.1/10
'Miss K"

2012


Eredeti cím: 2012
Magyar címe: 2012
Rendező: Roland Emmerich
Évszám: 2009
Nemzetiség: amerikai
Műfaj: katasztrófa / dráma / akció


Tartalom:
A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér, és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. Soha nem volt még a történelemben, különböző kultúrákban ennyire meghatározó egy dátum, ami az emberiség legnagyobb katasztrófáját jövendöli meg...


Szerintem:
2012-re való tekintettel, gondoltam megnézem. Csak hallottam a filmről régebben is nem láttam. Annyit hallottam, hogy kocsival menekülnek a Föld omlás elöl.Úgy gondoltam teszek egy próbát!
Mikor elkezdtem nézni az volt meglepő, hogy John Cusack és Amanda Peet színészekkel próbálták feldobni ezt a katasztrófafilmnek nevezett valamit, de meg Woody Harrelson-t is bevetették, hogy sikeres legyen a film. Imdb.com-on 5.8-as átlaggal zárt, kb. én is ekkörül gondolkozom a filmről. Nyugodt szívvel kaphatta volna a következő címet: "Holnapután után". Filmben úgy is azt mondták, hogy "2-3 napunk van még hátra". Érdekes módon ebben a filmben állam titokként kezelték a világvégét, hogy senki sem tudott róla. Menekülés az autópályán és repülővel a földomlás elől.... több mint vicces!
Ebben a filmben minden megtalálható ami a katasztrófafilmekben. 


Szerintem: 5/10
"Miss K"